II. Dünya Savaşı tarihi tüm veçheleriyle bu kitapta

Ocak 2, 2019

II. Dünya Savaşı tarihi tüm veçheleriyle bu kitapta

İlkin Başar Özal’ın “Kısa II. Dünya Savaşı Tarihi” adlı kitabı Timaş Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

II. Dünya Savaşı tarihi tüm cepheleriyle ilk defa bir kitapta…

II. Dünya Savaşı, insanlık tarihini en çok etkileyen, etki alanı en geniş savaştı r. Elli milyondan fazla insanın hayatı nı kaybetmesine neden olan bu savaşın ardından dünyadaki dengeler yeniden belirlenmişti r. Şubat 2018’de Kısa Birinci Dünya Savaşı Tarihi kitabı Timaş Yayınları tarafından basılan İlkin Başar Özal, Kısa II. Dünya Savaşı Tarihi kitabını yine Timaş Yayınları aracılığı ile Ocak 2019’da okuyucularla buluşturuyor. İki savaş arası dönemin ekonomik ve siyasi ortamını derin bir incelemeye tabi tutarak okuyucuların II. Dünya Savaşı’na gidilen süreçte döşenen taşları çok iyi anlayabilmesini sağlıyor.

II. Dünya Savaşı, topyekûn savaş ifadesini tam anlamıyla karşılayan bir çatışmalar topluluğudur. Dünyanın her yerine yayılmış bu çatışmalarda muharip devletler kara, hava ve deniz kuvvetlerinin yanı sıra istihbarat teşkilatlarını, bilim insanlarını ve sivil vatandaşlarını da kullanmaktan geri durmadılar. Muharip devletlerin savaşı kendi lehlerine çevirebilmek için finanse ettikleri teknolojik çalışmalar, savaş sonrası dönemde baş döndürücü bir hıza kavuşarak tüm dünyaya büyük bir sıçrama yaşatmıştır.

İlkin Başar Özal, tüm dünyanın iliklerine işleyen bu kanlı savaşı kronolojik olarak değil, birbiriyle bağlantılarını ön plana çıkararak cephe cephe anlatı yor. Böylece, okuyucunun, Avrupa’daki, Rusya’daki, Afrika’daki, Atlantik ve Pasifik Okyanuslarındaki amansız mücadeleleri ilmek ilmek işlenmiş bir roman tadında takip edebilmesini kolaylaştırıyor.

Bu kitap, dünyayı şekillendiren kıran kırana bir mücadelesinin kanlı hikâyesini tüm boyutlarıyla ortaya koyuyor. Kısaca söylemek gerekirse, dünyayı değişti ren savaşı derli toplu anlatan bir kitap…

Yazar hakkında

1969 yılında İstanbul’da doğdu. Maçka İlkokulu ve Galatasaray Lisesi’ndeki ilk ve orta öğreniminin ardından Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde lisans öğrenimi tamamladı. Boğaziçi Tarih’teki master derecesi sonrasında halen aynı kurumda doktora öğrenimine devam etmektedir. Robert Kolej, Bahçeşehir ve Maltepe üniversitelerinde tarih dersleri verdi. TRT Belgesel kanalında yayınlanmakta olan Yakın Plan Cihan Harbi belgeselinin editörlüğünü yapmaktadır.

edebiyathaber.net (2 Ocak 2019)

Yorum yapın