Hüseyin Taşkın ile Fotoğraf Atölyesi başlıyor

Kasım 25, 2016

Hüseyin Taşkın ile Fotoğraf Atölyesi başlıyor

huseyin-1Hüseyin Taşkın ile Fotoğraf Atölyesi için kayıtlar başladı.

Tanıtım bülteninden

Çektiği fotoğraflarla büyük bir takipçi kitlesine ulaşan Hüseyin Taşkın, 3-4 ve 10-11 aralık tarihlerinde gerçekleştireceği atölyede fotoğraf severler ile bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya hazırlanıyor.

EĞİTİMCİNİN NOTU:
Manzara, doğa, makro ya da portre… Bu yüzeysel kategorilerin, çoğunlukla nesnelerin fotoğraf üzerinde oluşturduğu hacim, uzaklık veya bazen de çekilen nesneye göre kategori edilmiş olduğunu fark ediyoruz. Bana kalırsa bu ayrım fotoğraflardaki duygusal ve düşünsel iklimi geriye itmektedir. Fotoğraflarda da tıpkı filmlerdeki gibi dram, komedi ya da gerilim gibi duygularla yüklü olabilir ve bizler de böyle görmeyi pratik edebiliriz. Bu açıdan fotoğrafı öğrenme yolculuğumuz, biçim ve renklerden oluşan yüzeyde değil, o renk ve biçimlerin altında yer alan duygu ve düşüncelerimize göre ilerleyebilir.

Bu atölye programımızda katılımcılarımız, yetenekleri ve özgün düşüncelerini fotoğrafa aktarabilmesi amaçlanmaktadır. Eğitim, temel fotoğraf bilgilerini de kapsadığından, başlangıç seviyesinde olanlar için idealdir.

1.HAFTA (3-4 Aralık)

Cumartesi – (12:00-17:00)
Tanışma ve fotoğraf üzerine gerçekleştireceğimiz kısa bir sohbetin ardından fotoğraf makinalarımızı, objektiflerimizi tanıyıp, onlarla neler yapabileceğimizi öğreneceğiz.

Pazar – (12:00-17:00)
Mekan, Zaman ve Işığın fotoğraf üzerindeki etkilerini birlikte inceleyip fotoğrafa duygu ve düşüncelerimizi nasıl aktaracağımız üzerinde çalışacağız. Bir ifade biçimi olarak Belgesel ve Sanatsal fotoğrafın farklılıklarını irdeleyeceğiz. Bugüne kadar tercih edilmiş kimi anlatım yöntemlerine yakından bakacağız. Sonrasında ise fotoğraflarımızı aydınlık oda’da işlemeyi öğreneceğiz.

2. HAFTA (10-11 Aralık)

Cumartesi – (07:00-12:00)
O günün hava koşullarına göre belirlenecek mekanda öğrendiğimiz bilgileri birlikte pratik ediyoruz.

Pazar – (12:00-17:00)
Çekilen fotoğraflar üzerinde değerlendirmelerimizi yapıyoruz.

Kontenjanımız 12 kişiyle sınırlıdır. Ayrınıtılı bilgi ve kayıt için; [email protected] veya 0544 490 68 57

HÜSEYİN TAŞKIN
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik bölümünde tamamlayan Hüseyin TAŞKIN, eğitim sonrası sektörel bir dergide Foto-Muhabir olarak görev almıştır.

Reklam fotoğrafçılığı ile ilgilenmeye başladıktan sonra serbest olarak fotoğraf ve tasarım faaliyetlerinde bulunmuştur.

Halen özel bir şirkette reklam fotoğrafçılığı ve stüdyo şefliği görevi ile birlikte birlikte, çeşitli fotoğraf kulübü ve fotoğraf topluluklarında fotoğraf atölyeleri yapmaktadır. Atölye 9 Görsel Sanatlar Derneği yönetim kurulu üyeliği bulunmakta olup, farklı zamanlarda ve coğrafyalarda birçok etkinlik, seminer, söyleşi gerçekleştirmekte ve aynı zamanda eğitim gezileri ve kısa süreli workshoplar düzenlemektedir.

2015 yılında Fujifilm Global tarafından X-Photographer olarak seçilmiştir.

İnsani yardım kuruluşu adına düzenlemiş olduğu ve iki farklı yerde sergilenen ‘Kahverenginin Yoksul Tonları’ ve ‘Kırsal Düşler’ isimli iki kişisel sergisi bulunmaktadır. Fotoğraf üzerine yazılarından oluşan bir e-kitabı vardır. Çalışmalarını güncel olarak @huseyintaskin adresinde yer alan Instagram hesabından paylaşmaktadır.

edebiyathaber.net (25 Kasım 2016)

Yorum yapın