Hikmet Hükümenoğlu’ndan yeni roman: Atmaca

Eylül 25, 2020

Hikmet Hükümenoğlu’ndan yeni roman: Atmaca

Hikmet Hükümenoğlu’nun yeni romanı “Atmaca” Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Öfke, bir ömrü ele geçirirse…

Hikmet Hükümenoğlu yeni romanı Atmaca‘da, zor bir hayat geçiren Ömer’in lise yıllarından kırklı yaşlarına, 90’lardan bugüne uzanan öyküsüyle bir kuşağın hayal kırıklıkları, kararsızlıklar, yarım kalan aşklar, çaresizlik, öfke ve bekleyişle geçen yaşamına tercüman oluyor.

Saat ikiyi on dört geçiyordu. Daha fazla beklemenin anlamı yoktu artık. Ayağa kalkmak için sandalyemi ittiğimde çıkan gıcırtı sınıfta yankılandı. Sami Hoca tahtaya dönmüş bir şeyler yazıyordu, bir tek o duymadı. Huzursuzca kıpırdananlar, öksürenler oldu. Arkamdakilerin gözlerini ensemde hissettim. Midemde ufak çapta bir fırtına kopuyordu. Neden bilmiyorum ama ceketimin önünü ilikledim. Kapıya vardığımda Sami Hoca bana dönüp, “Evladım, gelirken yan sınıftan tebeşir de ister misin sana zahmet,” dedi. “Bu düdük kadar kalmış, parmağımdan kayıyor.”

Öfke, kısa süreli bir delilik halidir derler ama bazen çok da kısa sürmez, insanın ömrünü ele geçirir. Atmaca, gitgide artan öfkesiyle boğuşan Ömer’in lisede başlayıp kırklı yaşlarına, 90’lardan bugüne uzanan öyküsü. Hayal kırıklıkları, kararsızlıklar, yarım kalan aşklar, çaresizlik, öfke ve sürekli bekleyiş: Gerçek hayat ne zaman başlayacak?

#öfke #gençlik #aile #doksanlar #aşküçgeni #evlilik #bekleyiş

Dizi: Can Çağdaş

Sayfa sayısı: 400

Fiyat: 45,00 TL    

HİKMET­ HÜKÜMENOĞLU,­1971’de­ İstanbul’da­ doğdu. Kar Kuyusu (2005),­ Küçük Yalanlar Kitabı (2007),­ 47 Numaralı Kamara­ (2010), ­04:00 (2012) ­ve­ Körburun­ (2016)­isimli­ romanları yayımlandı. Körburun’la ­2017­ yılında ­Attila ­İlhan ­Roman­ Ödülü’nü ­kazandı.

edebiyathaber.net (25 Eylül 2020)

Yorum yapın