”Her Hastalık Bir Hikayedir Yarışması”nın birincisi Kevser Akın oldu

Mart 6, 2012

”Her Hastalık Bir Hikayedir Yarışması”nın birincisi Kevser Akın oldu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, tıp eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla düzenlediği ''Her Hastalık Bir Hikayedir'' yarışması sonuçlandı.

Kromozom fazlalığı olarak bilinen klinefelter sendromu hastalığını ''Bir Garip X Masalı'' başlığıyla anlatan öğretmen Kevser Akın birinci oldu.

Yarışmada, KOAH hastalığını anlatan “Guduruk” hikayesiyle İzmir’den katılan doktor Ali Ilgın Olut ikinci, menenjit hastalığını konu alan “Tenim Karı Üşütür” başlıklı hikayesiyle Elazığ’dan katılan öğretmen Serap Aslan üçüncü seçildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yarışmaya 346 kişinin başvurduğunu söyledi. Kızılay, yarışmaya Malatya'dan 90, diğer illerden 254, ABD'den ve Kanada'dan da birer hikaye gönderildiğini kaydetti.

En küçük yazar 11 yaşında

Kızılay’ın verdiği bilgiye göre, başvurucuların en küçüğü Manisa Bilim Sanat Merkezi'nden 11 yaşındaki Sena Arda Çoban ile Fatma Şevval Zahal’di. En yaşlı yazar ise Antalya'dan 77 yaşındaki çevirmen, yazar Nejat Ebcioğlu idi.

Ödül töreni 14 Mart Tıp Bayramı'nda

Ömer Seyfettin'in ''Kaşağı'' adlı romanında kuş palazı hastalığının pek çok kişinin halen hatırında olduğunu vurgulayan Kızılay, hastalıkların hikayelerle anlatılmasının daha kalıcı olabileceğini ifade etti.

Gönderilen hikayeleri değerlendirirken jüri üyelerinin çok zorlandığını dile getiren Kızılay, yarışmanın amacına ulaştığını ve gönderilen hikayelerin tıp eğitimine yeni bir soluk getirmesine katkı sağlayacak şekilde birkaç kitap haline dönüştürüleceğini söyledi.

Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye de bin lira para ödülü verileceği yarışmanın ödül töreninin 14 Mart Tıp Bayramı'nda düzenleneceğini kaydeden Kızılay, yarışmaya katılanlara ve jüriye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: medimagazin.com.tr (06 Mart 2012)

Yorum yapın