Henüz okumayanlar için: “İnsan Halleri”

Mayıs 15, 2023

Henüz okumayanlar için: “İnsan Halleri”

Gülcan Özer ve Terapi İstanbul’un “İnsan Halleri” adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle 2017 yılında yayımlandı. Bu kapsamlı rehberi öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden

MALUM, HAYAT GERİYE DOĞRU OKUNUR, İLERİYE DOĞRU YAŞANIR…

İçinde çocukluğu ve yaşlılığı beraber barındıran; ergenlik, kişilik, hatta cinsellikle tatlandırılmış bir kitap nasıl okunur? Misal, çocuğu olan çocukluğu, ergeni olan ergenliği okuyup geçsin mi, yoksa bu mevzular birbiriyle muhabbet halinde midir? Bildiğimiz şudur: Çocukluğun ve ergenliğin kişiliğe damga vuruşu, kişiliği anlamak için çocukluğumuzun karanlık sularında dolaşmanın lüzumlu oluşu, ergenliğin kazasız belasız atlatılmasının önemi, kendine güven denen asırlık meselenin sahiden mesele oluşu, nasıl seviştiğimiz yahut sevişemediğimiz, kendi muhtemel yaşlılığımız, yaşlanmakta olan ana babalarımız, nasıl yaşadığımız, kim olduğumuz, nereye ve ne şekil evrileceğimiz zor zanaat ömürlük hikâye… Biz dilimiz döndüğünce anlattık. İnsan halleri bunlar, birbirinden ayrılmaz; malum, hayat geriye doğru okunur, ileriye doğru yaşanır…

Yolunuz açık olsun!

Terapi İstanbul

Yazar Hakkında

Gülcan Özer 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1998 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden Psikiyatri uzmanlığını almıştır. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda çalışmış, çeşitli klinik çalışmalara ve eğitimlere katılmıştır. Özer’in Herkes Kendi Hayatının Kahramanı adlı kitabı da Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır. 

Yazarın Sayfası 

edebiyathaber.net (15 Mayıs 2023)

Yorum yapın