Henüz okumayanlar için: “Ex-libris ya da Pertev Efendi’nin Olağanüstü Yolculuğu”

Şubat 28, 2023

Henüz okumayanlar için: “Ex-libris ya da Pertev Efendi’nin Olağanüstü Yolculuğu”

Can Orhun’un “Ex-libris ya da Pertev Efendi’nin Olağanüstü Yolculuğu” adlı kitabı Oğlak Yayınları etiketiyle 2017 yılında yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sarayın kütüphanesinden çalınan bir yazma, gizemli bir beddua, kitaplara âşık bir mücellit Pertev Efendi ve onun, sonunun nereye varacağını bilmeden çıkmayı göze aldığı tutkulu yolculuğu…

Okuduğunuz her sayfada sizi âdeta büyüleyecek bu kitapta Pertev Efendi’yle aynı tutkuyu hissedeceksiniz.

Yolculuğunda Pertev Efendi’ye eşlik etmeye ne dersiniz?

“Kitaplar okuyanın zihnindeki ve hayal gücündeki denizlerde yüzerler. O deniz ne kadar büyükse kitabın erişeceği ufka giden yol da o kadar uzun olur. 

Ama artık biliyorum ki yolculuklardan ibarettir hayat… Ve o yolculukların en güzeli, kitapların çıkardıkları yolculuklar değil midir zaten?

Bir gün hepimiz bu dünyadan yitip gideceğiz, ama hiç şüphe yok ki kitaplar yolculuklarını sonsuza kadar sürdürecekler. Bizler öbür dünyaya, onlarsa bu dünyaya aitler.”

Yazar hakkında

1967’de İzmir’de doğdu. Orta öğrenimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdi. Bir süre Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ege Üniversitesi “Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi” bölümündeki yüksek lisans eğitimi süresince çeşitli arkeolojik kazılara katıldı.

Türkiye’de seyahat etmenin bugünkü kadar yaygın olmadığı doksanlı yıllarda Hindistan, Nepal, Mısır, Küba, Kamboçya gibi pek çok ülkeye uzun seyahatler yaptı. 2000’li yılların başında, Fil adlı internet dergisine gezi yazıları ve fotoğraflarıyla katkıda bulundu. Son on beş yıldır İstanbul’da çeşitli firmalarda bilişim alanında çalışmakta, birçok dergide uzmanlık alanıyla ilgili yazılar yazmakta ve bir firmada yönetici olarak görev yapmaktadır.

edebiyathaber.net (28 Şubat 2023)

Yorum yapın