Harfleri hiç dans ederken izlediniz mi?

Eylül 27, 2021

Harfleri hiç dans ederken izlediniz mi?

Yasemin Yazıcı’nın yazdığı, Gözde Bitir Tufan’ın resimlediği “Yazının Dansı”, 7 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yazar, senarist Yasemin Yazıcı Can Çocuk’taki ilk kitabında, okuma serüveninin başlangıcındaki bir çocuğun yazıyla kurduğu ilk ilişkiyi öyküleştirirken; harfler ve noktalama işaretleri, Gözde Bitir Tufan’ın resimlerinde rengârenk karakterlere dönüşüyor.

Kaşları çatık, sıkıntıyla okuma kitabını açtı. Resimdeki çocuğa boş boş baktı. Çiçeği suluyordu kız. Canı yazlık evlerinin bahçesine gitmek istedi. Yaz ne güzeldi. Her şey serbest… Gözleri dalgınlaştı. Baktıkça, sulanan çiçeğin yanında gibi hisseti kendini. Kıza seslense, sesini duyuracaktı sanki. Bu sırada… resmin altındaki harfler, yazıldıkları yerde kımıldanıp duruyordu…

Yasemin Yazıcı

1957’de İzmir’de doğan Yasemin Yazıcı, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı okumak üzere İstanbul’a geldi. Yazarlığa ilk adımını 1978 yılında Demokrat İzmir Gazetesi’nde yayınlanan yazılarıyla attı; Cumhuriyet Gazetesi, Yazko-Somut, Sanat Olayı gibi edebiyat-sanat yayınlarında yazmaya devam etti. Buradan sinemaya geçiş yapan Yazıcı yerli ve yabancı ortaklı yapımlarda yardımcı yönetmenlik, yapımcılık, senaristlik gibi görevler üstlendi. 1990 yılında ilk romanı Kaybolan Kasaba (Broy Yayınları) okuyucuyla buluştu. Saklambaç Oynuyorduk Zamanla (1998 ilk baskı Sel Yayınları, 2. baskı 2016 NotaBene), Vampir Tangosu (2004, Alkım) romanlarının ardından, Tırtıl Yağmuru (2008, Everest), Sözçalan Karanlık (2017, NotaBene) adlı öykü kitapları yayımlandı. “İzmirim” kitap dizisi için Karşıyakalı Bir Çocukluk: Anneannemin Ayak İzleri’ni (2019, Heyamola) yazdı. Kolektif hazırlanan seçki öykü kitaplarının yanında Notos, Kitaplık, Sarnıç, Birgün Gazetesi, Mevzu Edebiyat, Ekmek ve Gül gibi önemli kültür-sanat yayınlarına deneme ve öyküleriyle katkıda bulunuyor. 2021 yılında Tek Çocuklar Atlası (Bilgi, 2021) adlı kitabıyla ilk kez çocuklara bir öykü anlatan yazar, Yazının Dansı (Can Çocuk, 2021) adlı resimli kitabıyla yazın yolculuğuna devam ediyor.

edebiyathaber.net (27 Eylül 2021)

Yorum yapın