Günışığı Kitaplığı’ndan 20. yıla yeni katalogla merhaba

Eylül 3, 2015

Günışığı Kitaplığı’ndan 20. yıla yeni katalogla merhaba

Gunisigi.Kitapligi-Guz.Katalogu.2015Günışığı Kitaplığı 20. yılına, Güz 2015 Kataloğu’nda bir araya getirdiği yeni kitapları, yazarları ve yayıncılık projeleriyle merhaba diyor.

Güz 2015 Kataloğu’ndaki yeni kitaplar arasında; uluslararası üne sahip mizah ustası Behiç Ak’ın yazıp resimlediği “Tombiş Kitaplar”ın dördüncü kitabı Ben Ne Zaman Doğdum?; Türkçe ustası Necati Güngör’ün öykü kitabı Sevgili Öğretmenim; ödüllü yazar Gülsevin Kıral’ın öykülerden oluşan romanı Umut Sokağı Çocukları; genç yazar Ömer Açık’ın ikinci kitabı Benim Babam Ömür Adam; sevilen yazar Aslı Der’in ikinci gençlik romanı Darmadağın bulunuyor. Çeviri edebiyatta ise; Susan Verde ve illüstratör Peter H. Reynolds’ın yarattığı resimli öykü kitabı Müze; Brigitte Labbé’nin tüm dünyada okunan “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin Türkçe’deki 28. kitabı Makineler ve İnsanlar ile İtalyan edebiyatının özgün kalemi Angela Nanetti’nin son çocuk romanı Düşler Sirki de yer alıyor.

2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’ne değer görülen, Semih Gümüş’ün editörlüğünde, Müren Beykan tarafından yayına hazırlanan Köprü Kitaplar koleksiyonunun yeni kitabı Elde Var Hikâye, çağdaş edebiyatımızın ustalarından Tarık Dursun K.’nın 13 öyküsünü genç okurlar için derliyor.

Yayınevinin genç edebiyat markası ON8 de; kendine özgü diliyle etkileyici bir öykü evreni yaratmayı başaran Ahmet Büke’nin İnsan Kendine de İyi Gelir adlı öykü kitabı; sade ve içten üslubuyla sevilen yazar İrem Uşar’ın Ben Ayrıkotu adlı romanı; İngiliz yazar Patricia Duncker’ın ödüllü romanı Foucault’yu Sayıklamak ve İtalyan edebiyatının genç ruhlu kalemi Manuela Salvi’nin Ayın İki Yüzü adlı romanıyla Güz 2015 Kataloğu’nda.

Yaş gruplarına göre hazırlanan katalogda, yayınevinin geliştirdiği projeler de tanıtılıyor. Türkiye çapında 6, 7, 8. sınıf öğrencilerini yazmaya davet eden Zeynep Cemali Öykü Yarışması; edebiyatı yenilikçi içeriklerle tartışan e-dergi Keçi; Türkiye’nin ilk ve tek, yıllık edebiyat yayıncılığı konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü; edebiyatın eğitimde yaratıcı yollarla önerilmesini amaçlayan Eğitimde Edebiyat Seminerleri gibi projeler hakkında bilgiler veriliyor. İnternetten dijital olarak da indirilebilen katalogda, güncel Sınıf Listeleri, Fiyat Listesi ve Adlar Dizini de bulunuyor.

edebiyathaber.net (3 Eylül 2015)

Yorum yapın