Günışığı Kitaplığı Güz 2020 Kataloğu yayımlandı

Ağustos 20, 2020

Günışığı Kitaplığı Güz 2020 Kataloğu yayımlandı

Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatı eserlerini her yaştan okurun ilgisine sunan Günışığı Kitaplığı’nın GÜZ 2020 Kataloğu yayımlandı.

Yayınevinin 25 yıllık yolculuğuna sığdırdığı yüzlerce kitap hakkında ayrıntılı bilgilerin bulunduğu, Türkiye ve dünyadan sevilen yazarların yeni kitaplarını müjdeleyen dijital kataloğa Günışığı Kitaplığı web sitesinden erişmek mümkün.

Kraliçe’yi Kurtarmak ve Haritada Kaybolmak romanlarıyla ülkemizde bir milyondan fazla okura ulaşan Vladimir Tumanov‘un yeni kitabı Asılı Dağ’ın Kâhini dünyada ilk kez Türkçe yayımlanacak. 

Çağdaş edebiyatımızın önemli yazarlarından, Yunus Nadi Öykü Ödülü sahibi Murat Yalçın, ödüllü Köprü Kitaplar koleksiyonunun 22. kitabı Oralı Olmamak ile Günışığı Kitaplığı okurlarıyla buluşuyor. Çocuk edebiyatımızın ödüllü yazarlarından Şener Şükrü Yiğitler, Günışığı Kitaplığı’ndaki ilk kitabı Çok Uzak Bir Deniz‘le okuru selamlıyor. 

Yazıp resimlediği kitaplarıyla çocuk edebiyatımızın köşe taşlarından olan Behiç AkAltı Kırk Dört Dalgası‘yla roman koleksiyonuna bir yenisini ekledi. Ödüllü öykücü Leyla Ruhan OkyayEv Değil Çarşamba Pazarı‘nda sıradışı bir aileyi resmediyor. Zengin temalarla ördüğü çocuk romanlarıyla sevilen Ömer AçıkYaz Gezgini ile Hapşu Teyze‘de keşiflerle dolu bir tatil hikâyesini konu ediyor. Eğitimci yazar Gürsen Özen ikinci öykü kitabı Lokumlu Masa‘da çocukluğun renkli hallerini, neşeli bir dille yansıtıyor.

Selen Aydın‘ın ilk resimli öyküsü Karanlıktan Korkan Mum, usta sanatçı Huban Korman‘ın neşeli resimleriyle boyutlanıyor. Çocuklar için yazıp resimlediği kitaplar pek çok dile çevrilen, ülkemizde de sevilen ödüllü sanatçı Rocio Bonilla, yeni resimli öyküsü En Sevgili Süper Kahraman‘da yine çokrenkli bir dünya kuruyor. 

İspanyol edebiyatının çok ödüllü yazarlarından Maite Carranza, gençlik romanı Hayatımın Rolü‘nde paylaşılması zor konulardan birini ustalıkla işliyor. Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan, modern bir klasik haline gelen Brigitte Labbé‘nin “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisi, Kahkaha ve Gözyaşları‘yla 32. kitaba ulaştı.

Edebiyatımızın çağdaş yapıtları ve dünya edebiyatından seçtiği ödüllü romanlarla değerli bir koleksiyon sunan ON8‘in okurlarına müjdesi ise Fransız edebiyatından. Natalie Le Gendre, Türkçe’deki ilk romanı Kutu‘yla ON8’de.

edebiyathaber.net (20 Ağustos 2020)

Yorum yapın