“Günah Kök Saldığında” yayımlandı

Temmuz 14, 2016

“Günah Kök Saldığında” yayımlandı

gunah-kok-saldigindaCassie Dandridge Selleck’in “Günah Kök Saldığında” adlı romanı, Nedim Çatlı çevirisi ve Nora Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“O sene yaşananlar, mahalleden toplu göçün ardında yatan gerçek sebepti. O sene, Pikan Cevizcisi’nin senesiydi. Sıska, ihtiyar, zenci bir adamın hayatlarımız üzerinde ne kadar etkisi olabileceğini hiçbirimiz bilmiyorduk, ama çok geçmeden öğrendik.”

Komşu çocuklarının Pikan Cevizcisi dedikleri, evsiz, siyahi bir adam; Eldred Mims… İhtiyar Eldred Mims’i bahçe işleri için kiralayarak ırkçı komşularının tepkisini çeken, dul ve çocuksuz Ora Lee Beckworth… Bütün hayatını Ora Lee’nin ev işlerini görmekle geçirmiş, beş çocuğunu babasız yetiştirmeye çalışan siyahi hizmetçi Blanche…

1976 yazında yaşanan bir tecavüz vakası ve işlenen bir cinayet, bu üç yetişkini, korkunç bir sırrı tam yirmi beş yıl boyunca saklamak zorunda bırakır. Eldred Mims hapiste ölünce Ora Lee, Pikan Cevizcisi ile ilgili gerçeği anlatmaya karar verir. Pikan Cevizcisi’nin hikâyesi aslında bambaşka, hüzünlü bir sırrın da hikâyesidir.

Harper Lee’nin Bülbülü Öldürmek romanı kıvamında, her satırında vicdanın ve adaletin ne olduğunu sorgulayacağınız bir roman…

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2016)

Yorum yapın