Gülten Dayıoğlu Azebaycan’da üniversitelilerle buluştu

Aralık 27, 2018

Gülten Dayıoğlu Azebaycan’da üniversitelilerle buluştu

Gülten Dayıoğlu, Azerbaycan – Bakü  Odlar Yurdu Üniversitesi’ni ziyaretinde hem Azerice’ye çevrilen Mo’nun Gizemi adlı kitabını imzaladı hem de ‘niçin kitap okumalıyız?’ ve ‘ana dilimize nasıl sahip çıkmalıyız?’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Çocuk ve gençlik edebiyatımızın duayeni Gülten Dayıoğlu, Odlar Yurdu Üniversitesi’nin davetlisi olarak 21 Aralık 2018 tarihinde Azerbaycan’a gitti. Eğitim Fakültesi ve Filoloji Bölümü’nde okuyan öğrenciler ve öğretim üyeleriyle bir araya gelen Dayıoğlu, ‘niçin kitap okumalıyız?’ ve ‘ana dilimize nasıl sahip çıkmalıyız?’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

1995 yılında Azerbaycan Bakanlar Kurulu kararıyla özel bir statü ile açılan Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi, ülkenin saygın eğitim kurumlarının başında geliyor. 21 Aralık 2018 tarihinde üniversiteye davet edilen Gülten Dayıoğlu, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ceyhun Osmanlı tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından konferans salonuna geçildi. Gülten Dayıoğlu, kendisini dinlemeye gelen iki yüz kadar öğrenci ve öğretim görevlisiyle bir araya geldi. Bir buçuk saat süren konuşmasında yazar, kendi hayatından ilginç örnekler de verdi. Dayıoğlu, öğrencilerin yoğun katılımıyla interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

Konuşmanın bitiminde Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ceyhun Osmanlı, Gülten Dayıoğlu’na onur konuğu beratı takdim etti. Ardından eğitim fakültesi, filoloji öğrencileri ve öğretim görevlileri Gülten Dayıoğlu ile fotoğraf çektirmek için sıra oluşturdular.

Gülten Dayıoğlu, Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi’nin Atatürk ve eserleri için ayrılan bölümünü de ziyaret etti. Burada anı defterini imzalarken, üniversitenin kurucularına ve yönetimine teşekkürlerini belirtti. Dayıoğlu’nun üniversite ziyareti, Rektör Prof. Dr. Ahmed Valiyev’in katılımı ve kendisiyle gerçekleşen sohbet ile tamamlandı. Daha sonra Bakü‘de yer alan Türk şehitliği “Şehitler Hiyabanı”na gidilip şehitlerimiz, saygı ve rahmetle anıldı.

edebiyathaber.net (27 Aralık 2018)   

Yorum yapın