Guinness Rekorlar Kitabı’na giren üretken yazar vefat etti

Ekim 1, 2021

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren üretken yazar vefat etti

Yayımlanan cilt sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren “Golgo 13” çizgi romanına imza atan yazar Saito Takao 84 yaşında öldü. Kyodo ajansının, yayıncı kuruluş Shogakukan’a dayandırdığı haberine göre yazar, bir süredir pankreas kanseriyle mücadele ediyordu.

Çizgi roman serisi Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Wakayama eyaleti doğumlu Saito Takao, Osaka’da büyüdü ve “manga” sektöründe ilk eserini 1955’te yayımladı. 1964’te kurduğu firmayla kurumsal piyasaya adım atan Saito’nun ilk olarak 1968’te yayımladığı “Golgo 13” çizgi roman serisi, 201. cildinin önceki ay piyasaya çıkmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 

“Doğa üstü yeteneklere sahip suikastçı Duke Togo’nun maceralarının” anlatıldığı “Golgo 13” serisinde, hükümetler ve uluslararası ilişkiler sahasından esinlenilmiş hikâyeler yer alıyor. Shogakukan firması, çizgi romanın yayımını sürdüreceğini duyurdu. 

Mor Kurdele Nişanı verildi

Maliye Bakanı Aso Taro, Saito’nun ölümünden büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Bakan Aso, Saito’nun ölümünü “bir yeteneğin kaybı” olarak belirtirken, “Golgo 13 gibi başka uluslararası çizgi roman serisi var mıdır?” dedi. 

Akademi ve sanat dünyasına katkıları sonrası Saito’ya 2003’te Japonya hükümetinin “Mor Kurdele Nişanı” verilmişti.

Kaynak: GazeteDuvaR (1 Ekim 2021)

Yorum yapın