Geçmişle bugünün iç içe geçtiği tarihi macera romanı

Kasım 20, 2020

Geçmişle bugünün iç içe geçtiği tarihi macera romanı

Çiğdem Aldatmaz’ın “Nakkaşın Sırrı” adlı romanı Portakal Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Nakkaşın Sırrı Çözülüyor.

Sultan Ahmet’in yıllardır saklanan gizemli elması İncilerin Yıldızı (Kevkeb-i Durri) hakkında yazılmış, geçmişle bugünün iç içe geçtiği tarihi macera romanı Nakkaşın Sırrı raflardaki yerini aldı.

“Ortaya çıkmamak için direnen bir sır, sırrın sahibinden çok daha tehlikelidir.”

Arka Kapak Yazısı

Kutsal topraklara götüreceği emaneti de canını da teslim edebileceği en yakın dostuna gitti İskender. Gezgin, hem İskender’in aşkına hem de cihanın izlediği Kevkeb-i Dürri’yi kendi emaneti saydı. Lakin belki de bu yüzdendir, her şey başından ayandır, hiçbir şey kolay olmayacaktır.

Aylin, farkında bile olmadan kendi sırrını çözmeye çalışıyor fakat gide gide tablonun içinde kayboluyordu. Birkaç adım arkasında yıllarca en çok kaçtığı şey; aşk, adım adım kendisine yaklaşıyordu.

Kimse olacaklara kabil değilken sır, ancak peşinde koşana kendini açacağını biliyordu. Çünkü nakkaşın vaadi buydu…

Tarihin neresinden ve kimin fırçasından kopup geldiği belli olmayan tablonun peşinde başlayan macera, büyük aşklara tanıklık ettiriyor okurunu. Dostluğun şüpheyle, sadakatin ihanetle sınandığı maceralardan geçiliyor. Fakat tünelin sonunda ne var?

Soluk soluğa okunacak bu romanda doğru soruları sorduğunuzdan emin olun!

Bu Kitap Neden Önemli?

Bir ayağı geçmişte, diğer ayağı bugünde ilerleyen romanın hitap ettiği kitle geniştir. Dostluğu, aşkı, sevgiyi, sadakati sorgulayan Çiğdem Aldatmaz, Nakkaşın Sırrı‘nda aksiyonu yüksek bir çalışmayla okurunun dikkatini dağıtmadan ama yoğun bir anlatıyla çıkıyor karşımıza.

Editörün Görüşü

Çiğdem Aldatmaz bir tablonun sırrı üzerinden kalplerdeki en büyük sırlara bakıyor; aşka, sadakate, dostluğa… Bunları yaparken kavramların tarihler arası bağlamını da göstermeyi ustaca başarıyor. Okur hem tablonun sırrını öğrenmek için çeviriyor sayfaları hem de kalplerde olup biteceklerden sonra açığa çıkacak sırrı görmek için.

edebiyathaber.net (20 Kasım 2020)

Yorum yapın