Gazete Ankara Keçisi yayın hayatına başladı

Nisan 17, 2017

Gazete Ankara Keçisi yayın hayatına başladı

ankara-kecisi“Keçi ölse de kuyruğunu indirmez” sloganıyla yayın hayatına başlayan Gazete Ankara Keçisi, kent gazeteciliğine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Ankara Keçisi, Hazal Battaloğlu ve Salih Levent Uğurlu yönetiminde çıkıyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Salih Levent Uğurlu, “İnsanların karamsarlığa kapıldığı bir dönemde herhangi bir çıkar ve menfaat gözetmeden giriştiğimiz bu meşakkatli iş, ilgiyle karşılandı. Gazetemiz şu an için aylık çıkıyor. Yayın periyodunda sürprizler yaşanabilir. Haftalık bir gazete olarak çıkması için altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Kent gazeteciliğine yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini belirten Uğurlu, “Ankara Keçisi, sloganından da anlaşılacağı üzere gayet tatlı bir muhaliftir. İktidar kavramının yozlaştığı bir ülkede, muhalefet kavramı da yozlaşmıştır. Biz tatlı bir keçinin inadıyla, gerçekleri doğru bir şekilde inşa etmeye çalışarak Başkent’in daha yaşanabilir bir kent olmasını arzuluyoruz. Zira ülkenin başkenti olan bu güzel şehrin çok problemi bulunuyor. ‘Ön teker nereye giderse arka teker oraya gider’ diye bir söz var. Anadolu şehirlerinden büyük bir şahlanış bekliyorsak başkentin iyi bir rol model olması gerekiyor. Bunun için de eleştirel bir perspektif şart” diye konuştu.

edebiyathaber.net (17 Nisan 2017)

Yorum yapın