“Fotoğraftan Belgesel Sinemaya Şimdinin Tarihini Yazmak” 12 Aralık’ta

Aralık 10, 2018

“Fotoğraftan Belgesel Sinemaya Şimdinin Tarihini Yazmak” 12 Aralık’ta

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri kapsamında 12 Aralık Çarşamba 11.00’de #görseliletişim teması ile Fatih Pınar, “Fotoğraftan Belgesel Sinemaya Şimdinin Tarihini Yazmak” başlıklı konuşmayı yapacak.

Bağımsız gazeteci ve Videoaktivist Fatih Pınar, 1998-2004 yılları arasında Atlas Dergisi’nin fotoğrafçısı olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren fotoğraflarla sesleri birleştirerek interaktif hikayeler anlatmaya, video ve belgesel çalışmalarına başladı.

Konuşmanın tanıtım metninden:

Fatih Pınar, 1998-2004 yılları arasında Atlas Dergisi’nin fotoğrafçısı olarak çalışırken Fotoröportaj yapmayı öğrendi. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte 2005 yılında fotoğraflarla sesleri birleştirerek interaktif hikayeler anlatmaya ve haber siteleri için çalışmaya başladı. Fotoğraf makinasının video çekmeye başlamasıyla Multimedya; Videoaktivizm ve Sosyal Medya’nın yükselmesiyle Videoröportaj çalışmaları üretir oldu. Ülkenin siyasal gündemi, çağına tanıklık etme/belgeleme zorunluluğunu kaçınılmaz kılınca uzun metraj sinema belegeselleri yapmak tarihsel misyonuna dönüştü. Halen de öyle yapıyor, bağımsız gazeteci ve Videoaktivist olarak politik gündemi takip edip kısa veya uzun belgeseller hazırlıyor.

Fatih Pınar’ın videolarını incelemek isteyenler şu linke tıklayabilir: https://vimeo.com/fatihpinar/videos

Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu

http://www.carsambaseminerleri.org

http://www.facebook.com/carsambaseminer

http://www.twitter.com/carsambaseminer

edebiyathaber.net (10 Aralık 2018)

Yorum yapın