Filmlerle Psikoloji Atölyesi’nde bu hafta: “Aldatma”

Kasım 5, 2013

Filmlerle Psikoloji Atölyesi’nde bu hafta: “Aldatma”

AldatmaPsikoterapist yazar Şule Öncü’nün İstanbul Film Akademi’de düzenlenen Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi’nde bu perşembe (7 Kasım) “Aldatma” konusu işleniyor.

Etkinlikte; aldatma nedir ne değildir, aldatma nedenleri, aldatmaya bakış açıları, bağlılık-bağımlılık dinamikleri, aldatmada dürüstlük sorunsalı, aldatmanın yol açtığı yıkıcı duyguların üstesinden gelme yolları inceleniyor.

Bir psikoterapistin, her konuyu olduğu gibi aldatma konusunu da yüksüz, yansız, yargısız oluşunda ele alması gerektiğini önemle vurgulayan Şule Öncü, aldatma ile ilgili şöyle söylüyor:

“Aldatılan kişi, durumu öğrendiğinde: yetersizlik, değersizlik, dışarıda bırakılmışlık duyguları yaşar. Üzerinde durduğu zemin ayağının altından çekilmiş gibi hisseder, gerçekliği sorgular. Durum, erken çocukluk dönemindeki dil öncesi kaygılara kadar uzanır ve onları tetikler. Bunlar kolay kolay üstesinden gelinebilecek duygular değildir. Kimi zaman aldatan kişi de benzer duygular yaşar. Dolayısıyla sadakatsizlik durumunda taraflar özel ilgi ve bakıma gereksindikleri bir sürece girerler.

Aldatmayı bir ilişki kazası gibi düşünmeli. Nasıl ki karayolunda kaza yaptığımızda kendimiz ilk yardım alıp, aracımızı tamirciye götürüyoruz; ilişki kazalarında da bir uzmanın desteğini almak, hem tarafların yaralarını sarmaları hem de ilişkinin tamir ya da tahliyesini kolaylaştırmak için gerekli ve yararlıdır, önerdiğimiz bir seçimdir.”

İşlenecek Filmler: We Don’t Live Here Anymore, Wolke 9 , Chloe, İtiraf , Vicky Cristina Barcelona, Mother and Child, Separate Lies.

Tarih : 7 Kasım 2013 Perşembe 19:30 – 22:00

İletişim: [email protected] – 0212 224 37 62 / 0530 252 95 75

Valikonağı Cd. Şair Nigar Sk. No:8 K:2 Nişantaşı/Şişli

edebiyathaber.net (5 Kasım 2013)

Yorum yapın