Feridun Andaç’tan etkileyici bir deneme kitabı: “Bir Güz Güneşi Gibi”

Nisan 29, 2016

Feridun Andaç’tan etkileyici bir deneme kitabı: “Bir Güz Güneşi Gibi”

bir-guz-gunesi-gibi-Feridun Andaç‘ın yeni deneme kitabı “Bir Güz Güneşi Gibi“, Dafne Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Feridun Andaç Bir Güz Güneşi Gibi adını verdiği bu kitabıyla,  yazıda biriken bir dünyanın dilini kuran yazarlara dönüyor yüzünü.

Modern edebiyatın kurucuları olarak adlandırabileceğimiz kimliklerin yaşamda ve yazıdaki tanıklıklarını, kuşaklar arası yolculuklarını bizlere gösterirken, başlı başına bir edebiyat okuma kitabı sunuyor.

Her bir yazarın yazı/yaşam deneyimlerinden süzülüp gelenlerin izlerinde usta bir anlatıcının yorumu/bakışı Bir Güz Güneşi Gibi’nin dokusunu oluşturuyor.

Yazının geleceğini kurmada bir kalıt niteliği taşıyacağına inandığımız kitap, yazınsal belleği oluşturan büyük bir birikimin ilk halkası. İkinci kitap Zaman Burcundaki Sözler/Yüzler/İzler’le tümlenecek bu birikimde çağdaş edebiyatımızın coğrafyasında iz bırakan yazarların yazınsal portrelerini bulacaksınız:

FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA  ● MELİH CEVDET ANDAY ● AZİZ NESİN ● PERİDE CELÂL ● İLHAN BERK ● SALÂH BİRSEL ● NECATİ CUMALI ● YAŞAR KEMAL ● VÜS’AT O. BENER ● OKTAY AKBAL ● NEZİHE MERİÇ ● ATTİLÂ İLHAN ● KEMAL DEMİREL ● ÇETİN ALTAN ● FAKİR BAYKURT ● ERHAN BENER ● BİLGE KARASU ● LEYLÂ ERBİL ● MEHMET H. DOĞAN ● TARIK DURSUN K. ● EMİN ÖZDEMİR ● SAİT MADEN ● TAHSİN YÜCEL ● GÜLTEN AKIN ● ORHAN DURU ● UĞUR KÖKDEN ● YAMAN KORAY ● ADNAN BİNYAZAR ● ERDAL ÖZ  ● KEMAL ÖZER ● DEMİR ÖZLÜ ● FERİT EDGÜ ● HİLMİ YAVUZ ● ÖZDEMİR İNCE ● DOĞAN HIZLAN ● TOMRİS UYAR  ● FÜSUN AKATLI ● REFİK DURBAŞ ● İNCİ ARAL ● SULHİ DÖLEK

edebiyathaber.net (29 Nisan 2016)

Yorum yapın