Faruk Duman’dan çocuklara: “Beydeba’dan Kelile ve Dimne”

Şubat 21, 2019

Faruk Duman’dan çocuklara: “Beydeba’dan Kelile ve Dimne”

Faruk Duman’ın “Beydeba’dan Kelile ve Dimne” adlı kitabı, Burcu Yılmaz’ın resimleriyle 7 ve üzeri yaş grubu için hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Faruk Duman, en önemli Doğu masallarından biri olarak kabul edilen, birçok eserin ilham kaynağı olan Beydeba’nın Kelile ve Dimne’sini çocuklar için yeniden yazdı. hep kitap, Beydeba’dan Kelile ve Dimne’yi yepyeni illüstrasyonları ve tasarımıyla yeniden okurlarla buluşturuyor.

La Fontaine’nin fabllarının on sekiz tanesinin asıl kaynağı olan Kelile ve Dimne’nin başkahramanları iki çakal… Bu çakallardan Kelile dürüstlüğü, Dimne ise hilebazlığı simgeliyor.

Faruk Duman’ın seçip Beydeba’dan Kelile ve Dimne’de yeniden yazdığı masalları Burcu Yılmaz’ın birbirinden güzel illüstrasyonları süslüyor. Duman’ın Sus Barbatus! adlı yeni romanını geçen aylarda yayımlayan hep kitap, yazarın diğer kitaplarının tekrar baskılarını da okurlara ulaştırıyor.

FARUK DUMAN HAKKINDA

1974 yılında Ardahan’da doğdu. Ankara’da, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. 2000-2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sanat Bölümü’nde çalıştı. 2003-2018 yılları arasında da Can Yayınları Türk Edebiyatı editörlüğü yaptı. İlk kitabı Seslerde Başka Sesler’i 1997 yılında yayımladı. Av Dönüşleri kitabıyla 2000 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, Keder Atlısı ile Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, İncir Tarihi ile Yunus Nadi Roman Armağanı’nı kazandı. Çocuk kitapları, denemeler yayımladı, yurt içi ve yurt dışında pek çok seçkide eserleriyle yer aldı. Arkadaşlarıyla birlikte Sarnıç, Öykü Gazetesi gibi süreli yayınlar çıkardı. İstanbul’da yaşıyor, bir kızı var.

BURCU YILMAZ HAKKINDA

Anadolu Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra Nâzım Hikmet Akademisi Edebiyat ve İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümlerinde öğrenim gördü. Çocuk kitabı resimlemenin yanı sıra Sözcükler dergisinin editörlüğünü yürütüyor ve serbest çevirmen olarak çalışıyor.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (21 Şubat 2019)

Yorum yapın