Fantastik diyarlara macera dolu yolculuklar devam ediyor

Eylül 10, 2020

Fantastik diyarlara macera dolu yolculuklar devam ediyor

Altay Öktem’inSihriâlem Geçitleri” dizisinin üçüncü kitabı Gölgeler Diyarı, 9 ve üzeri yaş grubu için Elif Deneç’in resimleriyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sihriâlem Geçitleri’nde yeni bir diyarın kapısı açılıyor! Yoksa… kapanıyor mu? Cevap vermek zor, çünkü konu “gölgeler” oldu mu, her şey bildiğinizin tersine dönüşebilir. Çağıl ve Berk bunu kendi gözleriyle görmek üzere!

Ne zaman ve nerede açılacağı hiç belli olmayan Sihriâlem Geçitleri, bu kez kahramanlarımızı, gölgelerin yaşadığı Kagenokuni’ye götürüyor. Biraz fen bilgisine bolca soru, merak ve hayal gücü eklenince, çocuklar kendilerini, gölgelerin başınabuyruk kurallarına göre işleyen, karnaval gibi diyarda buluyorlar. Bu kez, tanıdıkları pek çok kimse de onlara eşlik ediyor. Ancak bilmedikleri şey şu: Gölgeleri ne kadar tanıyabilirsiniz?..

Şair, yazar Altay Öktem’in sevilen dizisi “Sihriâlem Geçitleri”nde macera sürüyor! Fantastik diyarlara yolculuklarda, gerçekle hayali birbirinden ayıran gizem perdesi günden güne incelirken, kahramanlarımız kendilerine kurallar, alışkanlıklar ve birbirimizi tanımak üzerine yepyeni sorular soruyorlar.

Hava kararıp da etrafta hiç ışık kalmayınca bütün gölgeler toplanıyor, insanların gölgeleri arabaların gölgelerine biniyor, kedilerin, köpeklerin gölgelerini de yanlarına alıp yola çıkıyorlar.’ Berk şaşkın gözlerle bakıyordu Çağıl’a. ‘Hem biliyor musun, Gölgeler Diyarı’ndaki gölge insanlar acıkınca, masanın gölgesinin önündeki sandalyenin gölgesine oturup tabağın gölgesinden yemek yiyorlar.

Altay Öktem 1964 yılında İstanbul’da doğan Altay Öktem, Kuleli Askeri Lisesi’nden sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İlk şiir kitabı Eski Bir Çocuk’u, diğer şiir kitapları izledi. Öykü, roman, deneme, inceleme ve antoloji türünde kitapları da yayımlanan yazar, 1989 Akademi Kitabevi, 1991 Yaşar Nabi Nayır, 1995 Orhon Murat Arıburnu, 2000 Cemal Süreya ödüllerine değer görüldü. Fantastik ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) kurucu üyelerinden Altay Öktem, çocuklar için yazdığı “Sihriâlem Geçitleri” dizisinde farklı diyarların ve maceraların hayallerini kuruyor. Yazarlıkla birlikte doktorluk mesleğini sürdürüyor, eşi şair Deniz Durukan’la birlikte İstanbul’da yaşıyor.

Yazarın yayınevimizden çıkan diğer kitapları:

Çalılar Diyarı / Sihriâlem Geçitleri 1 Kral Kılıçbalığı / Sihriâlem Geçitleri 2 

edebiyathaber.net (10 Eylül 2020)

Yorum yapın