Evrim Kuran’ın yıllarca süren araştırmalarını bir araya getiren üç kitap raflarda

Temmuz 6, 2022

Evrim Kuran’ın yıllarca süren araştırmalarını bir araya getiren üç kitap raflarda

Evrim Kuran’ın yıllara yayılan ve titizlikle tamamladığı Türkiye’nin kuşaklara arası farklı hikayelerine odaklanan araştırmaları Can Yayınları tarafından bir araya getirildi.

Tanıtım bülteninden:

Türkiye’nin önde gelen kuşak araştırmacısı Evrim Kuran, ilk kitabı Telgraftan Tablete‘yle Türkiye’nin beş kuşağının hikâyesini önemli verilerle birlikte inceleyerek Cumhuriyet tarihinde yaşamış kuşakların portresini çizdi. Sonraki kitabı Z / Bir Kuşağı Anlamak‘la bu kez belki de şimdiye kadarki tüm kuşaklar içinde “en anlaşılmaz”, “en farklı”, hatta “acayip” bulunan Z kuşağını mercek altına alarak onları anlamanın yolunu açtı. Onlar Göçtü Buradan‘da ise Türkiye’nin yaşadığı beyin göçüne dikkat çeken Kuran, bu defa Türkiye’dekilerin değil Türkiye dışına dağılmış farklı kuşak mensuplarının gitme nedenlerini, arayışlarını, özlemlerini kâğıda döktü.
 
Evrim Kuran’ın yıllarca süren araştırmalarından sentezlediği gözlemleri bir araya getiren ve yapboz gibi birbirine eklemlenen bu üç kitap, Türkiye’yi ve Türkiye’de büyümüş insanları anlamamız için bize birer yol haritası sunuyor.

EVRİM KURAN, Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim gördü. Harvard Business School’da Davranış Ekonomisi, İnovasyon, Tasarım Düşüncesi eğitimlerinin yanı sıra aynı okuldan Yönetimde Mükemmellik Sertifikası aldı. Evrim Kuran 2000 yılından bu yana kuşak araştırmaları, organizasyonel çekicilik çalışmaları yapıyor, tersine mentorluk programları tasarlıyor. Pek çok ulusal ve global markanın işveren markası danışmanlığını yapıyor ve işveren markası alanında dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Universum’un Türkiye liderliğini de sürdürüyor. Kuran, 2013 yılından bu yana bölgenin en kapsamlı işveren markası konferanslarından People Make the Brand’in yaratıcısı ve küratörü; ayrıca eğitim alanındaki bir sosyal girişim olan YetGen Koop kurucu üyesi, PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Gençlik Kurulları temsilcisi, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi ve Yanındayız Derneği Danışma Kurulu üyesidir.  Evrim Kuran, Mef Üniversitesi’nde Çeşitlilik, Hakkaniyet ve Kapsayıcılık dersi vermektedir. Kuran, aynı zamanda Mondelez International Türkiye bağımsız yönetim kurulu üyesidir.
 
Evrim Kuran’ın Telgraftan Tablete, Z: Bir Kuşağı Anlamak ve Türkiye’nin yeni göç neslini incelediği Onlar Göçtü Buradan isimli kitapları  Mundi Kitap tarafından yayımlanmıştır. Kuran, halen çeşitli süreli yayınlarda yazıyor ve konferanslara konuşmacı olarak katılıyor.

edebiyathaber.net (6 Temmuz 2022)

Yorum yapın