Eva Koťátková’nın “Gerçeklik Engel Olmadığında” başlıklı söyleşisi, 25 Mayıs’ta Arter’de

Mayıs 16, 2023

Eva Koťátková’nın “Gerçeklik Engel Olmadığında” başlıklı söyleşisi, 25 Mayıs’ta Arter’de

Eva Koťátková’nın Arter’de devam eden kişisel sergisi Bir Balıkmışım Bacakları Olan bağlamında düzenlenen “Gerçeklik Engel Olmadığında” başlıklı söyleşi, 25 Mayıs Perşembe akşamı 19:00’da Galeri 0’daki sergi alanında gerçekleşecek. Koťátková’nın sanat pratiğine odaklanan söyleşide, serginin küratörü Eda Berkmen ile küratör, yazar ve akademisyen Övül Ö. Durmuşoğlu sanatçının yapıtlarını eko-feminist bir bakış açısıyla ele alacaklar.

Eva Koťátková’nın Arter’in giriş kat galerisinde yer alan kişisel sergisi Bir Balıkmışım Bacakları Olan bağlamında düzenlenen “Gerçeklik Engel Olmadığında” başlıklı söyleşi, 25 Mayıs 2023 Perşembe akşamı saat 19:00’da sergi alanında gerçekleşecek. Etkinlik, Koťátková’nın sanat pratiği etrafında bir sohbet için serginin küratörü Eda Berkmen ile küratör, yazar ve akademisyen Övül Ö. Durmuşoğlu’nu bir araya getirecek. Arter Öğrenme Programı’nın yorumlama etkinliklerikapsamında düzenlenen söyleşi, serginin rüya, gündüzdüşü ve mutasyon kavramları etrafında yarattığı farklı oyun sahalarını, ‘güvenli alanlar’ı ve birlikte yaşama önerilerini inceleyerek sanatçının yapıtlarını eko-feminist bir bakış açısından ele alacak.

Eva Koťátková, Bir Balıkmışım Bacakları Olan başlıklı kişisel sergisinde bireylerin toplumsal yapılar içerisinde büründükleri rollerin ve bunların sisteme bağlı gerekçelerinin yanı sıra sanat eserlerinin sunumunu mümkün kılan kurumsal çerçeveleri irdeliyor. Dokunarak, içerisinde hareket ve hayal ederek keşfedilmek üzere bedenin bütününe hitap eden bir ortam olarak tahayyül edilen sergide Koťátková, bağ kurmanın ve paylaşmanın farklı yollarını bulmak amacıyla giriştiği ortak bir deneme sahası oluşturma çabasında ziyaretçileri yaratıcı birer işbirlikçi olarak konumlandırıyor. Her biri ayrı birer yapıt olarak da işleyen desenler, heykeller ve anlatılar, bu sürece evsahipliği yapmak, destek ve ilham vermek için bir araya geliyor.

“Gerçeklik Engel Olmadığında” başlıklı etkinliğe katılım ücretsiz olup kayıt gerektirmiyor.

edebiyathaber.net (16 Mayıs 2023)

Yorum yapın