Ethan Hawke’dan Şövalyeliğin Kuralları

Aralık 15, 2017

Ethan Hawke’dan Şövalyeliğin Kuralları

Ünlü sinema oyuncusu, senarist ve yazar Ethan Hawke’ın “Şövalyeliğin Kuralları” isimli kitabı, Sevi Sönmez çevirisiyle Doğan Novus tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaca ünlü oyuncu Ethan Hawke’dan şövalyeliğin, zarafetin, inanç ve sevginin hikayesi… Hawke, ailesinin geçmişinden yola çıkarak gerçek bir şövalye nasıl olunur sorusunun cevabını veriyor.

Şövalye Thomas Hawke savaştan sağ dönemeyeceği korkusuyla çocuklarına hayatın anlamı ve güzellikleri hakkında yol gösterici bir mektup bırakmaya karar verir…  Bu uzun mektup hem onun kendi şövalye olma hikâyesini anlatır hem de gerçek bir şövalye nasıl olur sorusunun cevabını verir…

Çünkü şövalye olmak sadece savaşa gitmek demek değildir…

Bir şövalye hakikati savunmaz; hakikatin içinde yaşar ve hakikat onu savunur…

Yalnızlık… Tevazu… Şükran… Gurur… Yardımlaşma… Dostluk… Bağışlayıcılık… Dürüstlük… Cesaret… Zarafet… Sabır… Adalet… Cömertlik… Disiplin… Adanmışlık…  İnanç ve sevgi…

İşte şövalye olmanın kuralları…

Yazar hakkında:

Ethan Hawke sinema oyuncusu, senarist ve yazar. 1970’te Teksas’ta dünyaya geldi. Senaryo yazarlığı ve oyunculuk alanında dört kez Oscar’a aday gösterildi. Ölü Ozanlar Derneği, Gerçekler Acıtır, Gattaca, İlk Gün, Richard Linklater’in  Gün Doğmadan üçlemesi ve Çocukluk filmlerinde rol aldı. Ethan Hawke, dört çocuğu ve kitap illüstratörü olan eşi Ryan Hawke ile Brooklyn’de yaşıyor.

edebiyathaber.net (15 Aralık 2017)

Yorum yapın