“Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi söyleşileri “Tiyatro ve Müzik İçin Yazmak”la devam ediyor

Haziran 16, 2021

“Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi söyleşileri “Tiyatro ve Müzik İçin Yazmak”la devam ediyor

Pera Müzesi’nin “Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında düzenlediği söyleşilerin ikincisinde, Adnan’ın birlikte çalıştığı sanatçılar, edebiyat-müzik-tiyatro disiplinleri arasındaki iş birliğini birinci ağızdan aktarıyor. Besteci ve müzisyen Gavin Bryars ile tiyatro yönetmeni Theodoros Terzopoulos’un katılacağı söyleşinin moderatörlüğünü, serginin eş küratörü Serhan Ada yapacak. Etkinlik, 24 Haziran’da Zoom üzerinden ücretsiz izlenebilir.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, ressam, yazar ve şair Etel Adnan’ın tüm üretim dönemlerini kapsayan Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş sergisi kapsamında düzenlediği söyleşi dizisine devam ediyor. Simone Fattal, Jean Frémon ve Lamia Joreige’nin katılımıyla gerçekleşen ilk söyleşide konuşmacılar, Adnan’ın hayatı, üretimi ve etkileyici kişiliğinden bahsetmişti. İkinci söyleşide bu kez sanatçının tiyatro ve müzik disiplinleriyle kurduğu ilişkiye mercek tutulacak; Gavin Bryars ve Theodoros Terzopoulos, Adnan’ın metinleriyle kurdukları derin ilişkiden ve birlikte hayata geçirdikleri projelerden söz edecekler.

Etel’in metinlerine yakından bakış

Besteci ve müzisyen Gavin Bryars, müzik çalışmalarının yanı sıra Etel Adnan’ın sekiz şiirini bir araya getirdiği Adnan Songbook kitabının da yaratıcısı. Söyleşinin diğer konuğu ise, Atina’daki Attis Tiyatrosu’nun kurucusu Theodoros Terzopoulos. Yunan yönetmenin sahnelediği oyunlar arasında, Adnan’ın Jenin şiiri ile Io and Prometheus adlı eseri yer alıyor. İlk söyleşide olduğu gibi bu etkinliğin moderatörlüğünü de serginin eş küratörü Serhan Ada üstleniyor. Etel Adnan’ı resimleri kadar yazıları üzerinden de incelemiş olan Ada, sanatçının en değerli yapıtlarından Arap Kıyameti’ni ve yakında yayımlanacak derleme kitabı için üç düz yazısını Türkçe’ye kazandırdı.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili İngilizcedir. Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

edebiyathaber.net (16 Haziran 2021)

Yorum yapın