Ermenistan ve Türkiye’den genç yazarlar için Uluslararası Yazı Kampı

Eylül 18, 2020

Ermenistan ve Türkiye’den genç yazarlar için Uluslararası Yazı Kampı

“Write in Armenia” Uluslararası Yazı Kampı, genç yazarların 7 gün süren kapsamlı program ile bir araya gelmeleri ve yazı becerilerini geliştirmeleri için bir fırsat sunuyor.

Bu proje International Writing Program ve University of Iowa‘nın Between the Lines programı ile işbirliği içinde yürütülüyor. Kamp, iki ülkeden katılan profesyonel eğitmenler ve tanınmış yazarlar tarafından yönlendirilecek.

Katılımcılar, 7 gün süresince edebiyat ve diğer yaratıcı disiplinler üzerine konferanslar, İngilizce ve anadillerde yazı atölyeleri, fotoğraf, video ve performans sanatları alanlarında çalışmalar, oyun yazarlığı ve “slam poetry” üzerine eğitimler; iletişim egzersizleri,okumalar, grup çalışmaları ve kültürel turlara katılma şansı yakalayacak. Aynı zamanda başka genç yazarlarla tanışıp eğlenceli zaman geçirebilecekler.

Kampın dili İngilizce olacak. 

Kampın fiziksel olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği pandeminin durumuna bağlı olacak: seyahat sınırlamaları kaldırılırsa kamp fiziksel olarak Ermenistan’da gerçekleşecek. Eğer seyahat sınırlamaları uygulanıyorsa kamp online olarak gerçekleşecek. Kampın fiziksel olarak gerçekleşmesi durumunda, katılımcıların program süresince bütün seyahat, otel ve yemek masrafları organizatörler tarafından karşılanacak. Katılımcıların vize gerekliliklerini kendileri ayarlamaları gerekecek. Seçimlerin sonucu ve kampın tarihleri Ekim 2020’de belli olacak ve seçilen katılımcılar kampın programı ve formatı hakkında ayrıca bilgilendirilecek. Program için öngörülen tarihler, pandemi konusunda yeni gelişmeler ve sınırlandırmalara göre değişime açık olarak,  2020 Sonbaharı veya 2021 Baharı. 

Katılım Koşulları: 

  • Başvuru yaparken 18-24 yaş aralığı arasında olmak
  • Akıcı İngilizce konuşmak
  • Gelecekte yazarlık kariyerinde ilerlemeyi istemek

Başvuru Süreci: 

  • Başvuru formu (İngilizce) – Başvuru formu için [email protected]‘ye mail atmanız gerekiyor.
  • Motivasyon Mektubu (İngilizce) – Motivasyon mektubunda Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkide kültürel diplomasinin önemini açıklayın.
  • Resume (İngilizce)
  • Yazı Örneği (Ana dilinizde): 250-500 kelime kurgu veya 25-50 satır şiir
  • Yazı Örneği (İngilizce): Minimum 200 kelime kurgu veya 20 satır şiir

Başvurmak için bu dokümanları hem [email protected] hem de [email protected]‘ye yollamak gerekiyor.

edebiyathaber.net (18 Eylül 2020)

Yorum yapın