Engelsiz Filmler Festivali “Kısa Film Yarışması”nda finalistler belli oldu

Ağustos 10, 2022

Engelsiz Filmler Festivali “Kısa Film Yarışması”nda finalistler belli oldu

Bu yıl 17-23 Ekim tarihleri arasında fiziksel gösterimlerle Ankara’da ve çevrim içi olarak tüm Türkiye’de10’uncu kez sinemaseverlerle buluşacak olan Engelsiz Filmler Festivali’nin ikinci kez gerçekleştireceği “Kısa Film Yarışması”nın finalistleri açıklandı.

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nde; kısa film türünün gelişimine katkıda bulunmak, bu alandaki üretimin artmasını teşvik etmek ve türün yönetmenlerine destek olarak, kısa film severler ile yönetmenleri bir araya getirmek amacıyla ikinci kez “Kısa Film Yarışması” gerçekleştirilecek.

Yarışmaya 19 Farklı Ülkeden Başvuru Yapıldı

Festival kapsamında gerçekleştirilen “Kısa Film Yarışması”na tema kısıtlaması bulunmaksızın, kurmaca ve animasyon türünde, süresi 20 dakikayı aşmayan, 2021 ve 2022 yapımı kısa filmler başvurdu. Sinemanın birleştirici gücünden hareketle tüm dünyadan katılımlara açık olan yarışmaya, bu yıl 41’i yerli49’u yabancıolmak üzere toplam 19 farklı ülkeden 90 kısa film başvuru yaptı.

7 Ülkeden 13 Kısa Film Finalistler Arasında!

Yarışmanın finalistleri Uluslararası Farklı Perspektifler Festival Direktörü Hülya Demirden, kültür yöneticisi İmre Tezel ve yazar-yönetmen Murat Emir Eren’den oluşan ön eleme jüirisi tarafından belirlendi. “Kısa Film Yarışması”nın finalistleri içerisinde 3 yerli10 yabancı yapım olmak üzere toplam 7 farklı ülkeden 13 kısa film yer alıyor.

“Kısa Film Yarışması”nın finalistleri arasında Elshad Elsever’in Anahtar (The Key), Jane Ashmore’un Aşk(Love), Hilke Rönnfeldt’in Çit (Fence), Mehdi Mahaei’nin Galip (A Winner), Farnoosh Abedi’nin Gazcılar (The Sprayer), Jamilia Azizova’nın Gölgeler (Shadows), Majid Mirhashemi’nin Karantina (Quarantine), Ali Kıvanç Güldürür’ün Komşu Sesler (Neighbouring Sounds), Önder Menken’in Oyun (Game), Jane Devoy’ın Sohbet(Chatter), Ziba Karamali ve Emad Arad’ın Takas (Barter), Margarethe Baillou’nun Ve Böylece Başlıyorum(And So I Begin.) ve Muaz Güneş’in Yasemin (Jasmine) filmleri bulunuyor.  

Bu Yıl 3 Dalda Para Ödülü Verilecek

“Kısa Film Yarışması”nın ana jürisi, finale kalan filmler arasından En İyi FilmEn İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini, izleyiciler ise verdikleri oylarla Seyirci Özel Ödülü’nü belirleyecek. Bu yıl para ödülü de eklenen yarışmada; En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo 500’er USD, En İyi Film ise 1000 USD’nin sahibi olacak.

Programında yer verdiği tüm filmleri sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile sinemaseverlerle buluşturan “Engelsiz Filmler Festivali”, yan etkinliklerini de erişilebilir olarak gerçekleştiriyor.

Festival hakkında ayrıntılı bilgi için www.engelsizfestival.com adresi ziyaret edilebilir. 

10. Engelsiz Filmler Festivali “Kısa Film Yarışması” Finalistleri

Anahtar (The Key) – Elshad Elsever (Azerbaycan)

Aşk (Love) – Jane Ashmore (Birleşik Krallık)

Çit (Fence) – Hilke Rönnfeldt (Danimarka)

Galip (A Winner) – Mehdi Mahaei (İran)

Gazcılar (The Sprayer) – Farnoosh Abedi (İran)

Gölgeler (Shadows) – Jamilia Azizova (Estonya)

Karantina (Quarantine) – Majid Mirhashemi (İran)

Komşu Sesler (Neighbouring Sounds) – Ali Kıvanç Güldürür (Türkiye)

Oyun (Game) – Önder Menken (Türkiye)

Sohbet (Chatter) – Jane Devoy (Birleşik Krallık)

Takas (Barter) – Ziba Karamali ve Emad Arad (İran)

Ve Böylece Başlıyorum (And So I Begin) – Margarethe Baillou (Amerika)

Yasemin (Jasmine) – Muaz Güneş (Türkiye)

www.engelsizfestival.com

instagram.com/engelsizfestival/

facebook.com/engelsizfestival/

twitter.com/engelsizff

edebiyathaber.net (10 Ağustos 2022)

Yorum yapın