Engelliler konulu öykü yarışması

Şubat 2, 2013

Engelliler konulu öykü yarışması

Engelliler.gen.tr sitesi tarafından Ankara Yenimahalle Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen “İkinci Engelliler Konulu Öykü” yarışmasının bu yılki teması “engellilerin bireysel ve toplumsal sorunlarının ele alındığı “engelliler ve yaşam”.

Yarışmanın Amacı:

Edebiyat dünyasına “engelliler’ ile ilgili öyküler kazandırmak ve farklı olmakla ilgili söylenilmek istenenleri edebiyat aracılığıyla okurla paylaşarak olabildiğince toplumun her katmanına ulaşıp farkındalık yaratmak.

Katılım Şartları:

1: Yarışmaya seçici kurul üyeleri ile Engelliler.Gen.Tr yöneticileri hariç, amatör veya profesyonel herkes katılabilir. Kişi sadece iki eserle yarışmaya katılabilir. Her iki eserde değerendirmeye alınır ancak sadece biri dereceye girer. Öykülerin hiçbiri geri verilmeyecektir.

2: Yarışmaya katılacak öykülerin yarışma temasına uygun olması gerekmektedir. Öyküler kurgu olabileceği gibi, edebiyat kurallarına uygun biçimde gerçek hayattan esinlenmiş uyarlamalar da olabilir. Ancak gerçek hayattaki kişi, kurum ve kuruluşlar; öykü içerisinde apaçık ve tanınabilir halde yer alamaz.

3: Yarışmaya katılacak öykülerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Kısmen ya da tamamen alıntı kopya edildiği tespit edilen eserler yarışmadan elenir.

4: Başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Eser sahibi eserini; en az 2 sayfa A4 Word dokümanı uzunluğunda, Times New Roman stil, 12 punto ile tek satır aralığıyla ve alt-üst paragraf boşluğu vermeden, satır başı kullanarak oluşturacaktır. Yapıtlar [email protected] adresine elektronik posta yoluyla iletilecektir. Gönderilen eserlere ek olarak, öykü bitiminden sonraki ilk boş sayfaya eser sahibinin adı soyadı, açık adresi, e-mail adresi ve telefon numarası ile kısa özgeçmişlerini belirtmelidirler. Bu bilgilere sahip olmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5: Yarışmaya katılan tüm yazarlar, eserlerinin her türlü yayın hakkını, Engelliler.Gen.Tr sitesine vermiş olup bu web sitesinde eser sahibinin izni olmadan yayınlanmasını, adı geçen web sitesinin izin verdiği firma ve kuruluşlar tarafından gerçek ortamda yayınlanabilmesini özel bir şartnameye gerek olmadan kabul etmiş sayılırlar.

6: Yarışmaya katılacak eserlerde, yazım hatalarının olmaması gerekmektedir.

8: Yarışmaya katılan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılır.

Ödüller:

Değerlendirme sonucunda, Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam dört ödül verilecektir.

Birincilik Ödülü: 2.000 TL (İki Bin TL)

İkincilik Ödülü: 1.500 TL (Bin Beş Yüz TL)

Üçüncülük Ödülü: 1.000 TL (Bin TL)

Jüri Özel Ödülü: 500 TL (Beş yüz TL)

Yarışma Takvimi:

İlk Başvurular: 1 Şubat 2013 – 00:00
Son Başvuru: 1 Nisan 2013 – 23:59

Yarışmada Dereceye Giren Eserlerin İlanı:

Yarışmada dereceye giren eserlerin değerlendirilmesi yarışma bitiminde (1 Nisan 2013) başlayıp, dereceye giren eserlerin ilanı 1 – 16 Mayıs tarihleri arasında ilan edilecektir. Dereceye giren eserlerin ilanını takip eden hafta içinde de eser sahiplerine ödülleri takdim edilecektir.

Yarışma Jürisi:

Şenol Balaban – Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı / Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı

Satı İlen – Yazar

Rahmi Vidinlioğlu – Yazar

Ferhat Güler – Yazar

İskender Durgun – Emekli İnşaat Mühendisi

Halil Yılmaz – Engelliler.Gen.Tr Site Yöneticisi

edebiyathaber.net (2 Şubat 2013)

Yorum yapın