En meşhur eve dönme hikâyesi

Ocak 21, 2023

En meşhur eve dönme hikâyesi

L. Frank Baum’un dünya klasikleri arasına girmiş romanı Oz Büyücüsü Mundi Çocuk Klasikleri serisinden Zeynep Tür çevrisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

L. Frank Baum’un 1900 yılında yayımlanan romanı Oz Büyücüsü, kısaltılmış metniyle Mundi Çocuk Klasikleri serisindeki yerini alıyor. 

Dorothy ve köpeği Toto, Kansas’ı ezip geçen hortuma kapılarak kendilerini çok uzak diyarlarda, büyülü Oz Ülkesi’nde bulurlar. Evlerine dönebilmek için önce sarı tuğlalı yolu izleyerek Zümrüt Kenti’ne gitmeleri ve pek gizemli Oz Büyücüsü’nü bularak ondan yardım istemeleri gerekmektedir. Yolda tanıştıkları arkadaşları Korkuluk, Teneke Adam ve Korkak Aslan’la birlikte ilginç ve büyüleyici bir maceraya atılırlar.
 
Oz Büyücüsü okurlarını sürükleyici ve fantastik
bir dünyaya davet ediyor.

L. FRANK BAUM, 1856’da New York’ta dünyaya geldi. Büyük ve zengin bir evde büyüdü. 12 yaşında askerî akademide eğitim almaya başladı ancak buna iki yıl dayanabildi. Babasının ona aldığı baskı makinesi sayesinde yayıncılıkla tanıştı. Genç yaşlarda başladığı yazarlık kariyeri boyunca roman, şiir, oyun, deneme, kısa öykü türlerinde birçok eser kaleme aldı. En bilinen ve en çok satılan romanı Oz Büyücüsü 1900 yılında basıldı Sonrasında 13 Oz Büyücüsü kitabı daha yazdı. 1919’da, California’da hayata gözlerini yumdu ve ölümünden 20 yıl sonra Oz Büyücüsü sinemaya uyarlanarak klasikler arasında yerini aldı.

ZEYNEP TÜR, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi aldı. 2006’dan beri editörlük ve çevirmenlik yapıyor.

edebiyathaber.net (21 Ocak 2023)

Yorum yapın