“Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı” yakında raflarda

Mart 12, 2019

“Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı” yakında raflarda

 Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı adlı kitabı, Cemre Ömürsuyu Seyis çevirisiyle hep kitap tarafından 15 Mart’ta yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Laura Beers’ın uzun yıllar süren araştırmasının ürünü olan Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı, merkezine 20. yüzyılın tutkulu feministinin yaşamöyküsünü alıyor. Kitap bir yandan da savaş atmosferindeki dünyanın sorunlarının izini sürüyor.

Korkusuz bir feministti Ellen Wilkinson. Kızıl saçlarıyla her yerde kendini belli eden, ne olursa olsun mücadelesinden vazgeçmeyen başarılı bir kadın. Sadece Britanya sınırlarında değil, tüm dünyada adaleti sağlamanın peşindeydi. Halka seslendi, parlamentoda saatler süren oturumlarda yılmadan görüşünü savundu, iki yüz işsiz erkeğin hükümete taleplerini iletmek için yaptığı beş yüz kilometrelik yürüyüşe liderlik etti.

Laura Beers, uzun araştırmaların ardından kaleme aldığı Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı adlı kitapta, Wilkinson’ın etkileyici yaşamının yanı sıra dönemin sosyal ve politik tarihine de ışık tutuyor.

Cemre Ömürsuyu Seyis’in İngilizce aslından dilimize çevirdiği Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı, 15 Mart’ta hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (12 Mart 2019)

Yorum yapın