Edebiyatçı Bülent Parlak vefat etti

Nisan 20, 2022

Edebiyatçı Bülent Parlak vefat etti

Kültür, sanat, edebiyat alanında yayın yapan İzdiham Dergisi’nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni, şair, yazar Bülent Parlak 43 yaşında vefat etti. 

Bülent Parlak kimdir?

Malatya’da sekiz çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi. Şairin dört ağabeyi, üç tane de ablası vardır.

Parlak, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Malatya’nın Konak beldesinde okudu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazandı ve burada bir sene okudu. O yıllarda staj için gittiği bir gazetenin reklam servisinde çalıştı. Gittiği okulları birincilikle bitiren şair, maddi yetersizliklerden ötürü İletişim Fakültesi’ni bırakmak zorunda kaldı. Sonraki senelerde tekrar üniversite sınavına girerek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni kazandı. Fakat evli ve bir çocuk babası olduğu için İstanbul’da çalışmak ve Samsun’a gidip gelmek epey zor olmuştu. Eğitim Fakültesi’ndeki öğrencilik hayatı 7 sene sürdü ve mezun oldu.

Şair 2010’da, o zamana kadar Dergâh dergisinde yayımladığı şiirlerini, Sevgili Huzursuzluğum adlı şiir kitabında bir araya getirdi. 2012’de babasına ithafen yazdığı Yalnızlığın İcadı adlı deneme kitabını, 2014’te Ricakeş, 2018’de Her Şey İçin Çok Geç adlı şiir kitaplarını çıkardı.

edebiyathaber.net (20 Nisan 2022)

Yorum yapın