Ece Temelkuran Yeni Avrupa’nın Büyükelçisi Ödülü’nün sahibi

Haziran 1, 2018

Ece Temelkuran Yeni Avrupa’nın Büyükelçisi Ödülü’nün sahibi

Polonya’da Avrupa Dayanışma Merkezi tarafından verilen Yeni Avrupa Büyükelçisi Ödülü’ne Ece Temelkuran, Türkiye: Çılgın ve Hüzünlü kitabıyla layık görüldü.

29 Mayıs’ta 1980’de başlayan işçi direnişinin merkezi olan Gdansk doklarında inşa edilen ve Avrupa’nın en önemli siyasi tarih müzesi olarak da bilinen Avrupa Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen törende Ece Temelkuran, “Avrupa Dayanışma Merkezi tarafından Yeni Avrupa’nın büyükelçisi seçilmek onur verici. Avrupa bir coğrafya değil bir fikir benim için. Ve bugün, Suriye’deki savaştan ötürü yaşanan mülteci dalgasıyla birlikte insanlık tarihinin en büyük ahlaki çöküşlerinden biri yaşanırken bu fikre sahip çıkmak gerekiyor. Bir büyükelçi olarak resmen bir Avrupa vatandaşı olmasam da kendimi ve benim gibi milyonlarca insanı bu fikrin taşıyıcısı olarak görüyorum,” dedi.

European Solidarity Center direktörü Basil Kerski ise Ece Temelkuran’ı gerçek bir yurtsever ve Avrupa savunucusu olarak tarif etti. Kitabın sadece Türkiye’nin güzel yüzünü göstermekle kalmayıp aynı zamanda Avrupa ülkelerine yükselen sağ popülist politikalar bakımından bir ders niteliğinde olduğundan bahsetti.

Türkiye:Çılgın ve Hüzünlü, 2016’da Polonya’da basılan 42 kitap arasından bu ödüle layık görüldü.

edebiyathaber.net (1 Haziran 2018)

Yorum yapın