E-kitap pazarı gerçek zamanlı ölçümlenecek

Ekim 10, 2013

E-kitap pazarı gerçek zamanlı ölçümlenecek

Mobil uygulama alanında ölçümleme hizmetleri sunan App Annie, bu kez e-kitap dikeyine adım atıyor. Amazon Kindle ve Apple iBooks mağazasındaki e-kitaplar artık App Annie for eBooks ile ölçümlenecek.

Özellikle yazarlar, yayıncılar ve pazarlamacılar için önem taşıyan bu yeni özellik, App Annie kullanıcılarına önemli bilgiler sağlayacak. Söz konusu mağazalardaki e-kitapların satış ve indirme sayıları, fiyat değişiklikleri, önerilen e-kitaplar arasına girmesi  gibi çeşitli veriler tek kaynak üzerinden takip edilebilecek.

Ücretsiz olarak sunulacak bu özellik için şimdilik web tabanlı takip söz konusu olsa da mobil uygulama üzerinden takip imkânı sağlanacak. Okuyucu geri bildirimleri değerlendirilecek. Ölçümler, detaylı raporlarla ve bildirimlerle desteklenerek e-kitap alanında da verilerin ön planda olduğu bir dönem başlayacak.

2017 e-kitap pazarı için kırılma noktası

Pricewaterhouse Coopers öngürüsüne göre 2017′de e-kitap satışlarının sesli ve basılı kitap satışlarını geçecek 8.2 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşması bekleniyor. Hatırlarsanız Amazon’da e-kitap satışlarının basılı kitap satışlarını geçtiği tarih Mayıs 2011 idi ve bu yılın ilk çeyreği biterken çevrimiçi kitap değerlendirme sitesi Goodreads‘i satın almıştı.

Bir ara hakkında haksız rekabet soruşturması açılan Apple’ın Haziran itibariyle e-kitap kategorisindeki pazar payı ise yüzde 20 ve halen bu pazardaki en önemli oyunculardan biri.

Geçtiğimiz ay 15 milyon dolarla toplamda 22 milyon dolarlık yatırım çeken App Annie, şu anda 300 bin uygulamanın ve 145 bin uygulama geliştiricinin hareketlerini ölçümlüyor. E-kitap pazarında da benzer bir pazar açacağını düşünmemek elde değil. App Annie, e-kitap pazarını da güzel bir infografikle özetliyor:

Kaynak: webrazzi.com (10 Ekim 2013)

Yorum yapın