Duygu Ertürk: “Serisonu Katil’de konu ve kurgu olarak farklı bir iş denedim.”

Nisan 14, 2021

Duygu Ertürk: “Serisonu Katil’de konu ve kurgu olarak farklı bir iş denedim.”

Küsurat Yayınlarından çıkan Serisonu Katil’in yazarı Duygu Ertürk ile kitabı üzerine konuştuk.

Sizi ilk kitabınız 4 Enişte 1 Cenaze ile tanıdık. Bize kendinizden bahseder misiniz?

İstanbul’da doğup büyüdüm. Bilgi Üniversitesi’nde iletişim eğitimi aldım. Mesleğe başladığım yıllarda dijital dünya henüz gaz ve toz bulutundan ibaret olduğu için gazete ve dergi gibi geleneksel mecralarda çalıştım. Sonra direksiyonu dijitale kırdım. Uzun süredir dijital içerik alanında çalışıyorum. Dediğiniz gibi, 4 Enişte 1 Cenaze’nin yazarıyım. Liona isimli 9 aylık bir kız evladım var. Tekir kendisi. 🙂

Hatırı sayılır bir okuyucu kitlesine ulaşmanızın ardından ikinci kitabı yazarken, “Ya ilki kadar iyi olmazsa?” telaşına kapıldığınız oldu mu?

İlk romandan sonra, içlerinde arkadaşlarımın da olduğu çok sayıda okurdan 4 Enişte 1 Cenaze’nin devamının gelmesi yönünde, baskıya varan ısrar yüklü mesajlar aldım. Şöyle bir yapım var; biri bana bir şey yap dediğinde, ben, yapacağım varsa bile ondan vazgeçiyorum. Zannediyorum bunun da etkisiyle, Serisonu Katil’de konu ve kurgu olarak Enişte’den epey farklı bir iş denedim. “Ya ilki kadar iyi olmazsa?” demiyorum, ama ilki kadar sevilecek mi diye merak ediyorum. Hissiyatımı korkudan çok merak kelimesi karşılar sanırım.

Serisonu Katil’i okuyacakları neler bekliyor, sürprizleri bozmadan ipucu verebilir misiniz?

Anne terliği baskısıyla hayallerinin mesleği yazarlıktan vazgeçmek zorunda kalan ve kaderin cilvesiyle bir anda seri katil olmaya karar veren Beşir, onu kapuskasını yüzeysel bir şekilde değil, hissederek yemesi yönünde okunmuş ışın kılıcıyla dürten anne Muammer Hanım, aslen Tokatlı FIA dedektifi Birim Dont… Yolları, tüm ülkeyi hayrete düşüren Yukarı Galler seri cinayetlerinde kesişiyor. Cinayetleri kim işledi? Beşir’in babası çoluğunun çocuğunun rızkını kimlere yediriyor? Ablası Feyzal yaptığı resimlerle neyi amaçlamaktadır ve Hüsamettin Zalim o paraları mezara mı götürecek? Serisonu Katil, bu ve benzeri sorularınızın tamamına yanıt bulmaya çalışan, kaynak niteliğinde bir eser.

Okuyucu yorumları size ulaşmaya başlamıştır, dönüşler nasıl ve nasıl hissettiriyor?

Henüz merak aşamasındalar. Türü ne? Konusu ne? 4 Enişte’nin devamı mı? İçinde Buhara Dal olacak mı? Hayır, olmayacak. 🙂

Okur kitlenize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Kendilerine, sağlıklarına dikkat etsinler. 🙂

edebiyathaber.net (14 Nisan 2021)

Yorum yapın