Düştüler, kalktılar ve efsane oldular

Kasım 8, 2017

Düştüler, kalktılar ve efsane oldular

Emre Tilev’in “Tarihi Sen Yaz!” adlı kitabı Hayykitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Düştüler, kalktılar, efsane oldular: Muhammed Ali, Pele, Maradona, Michael Schumacher, Usain Bolt, Michael Phelps

Onlar hayal ettiler. Hedeflerine odaklandılar. Avantajlarını doğru değerlendirdiler. Dezavantajları vardı, avantaja dönüştürdüler. Başarısızlıkları tattılar ama öfkelerini başarılarının hizmetine verdiler. Defalarca düştüler ve her seferinde kalktılar. Kalabalıklar içinde yalnız kaldılar. Umutlarını asla kaybetmediler. En çok da, onlar çok çalıştılar.

Bu aslında senin hikâyen.

Sınırlarını sen belirlersin, anahtar sende saklı. Hayat, kaybettiklerinden ve kaçırdığın fırsatlardan ibaret değil. Hayatı sen, fırsatları doğru görerek şekillendireceksin. O zaman avuçlarının içindeki hayatının fırsatlarına bir bak ve kendine sor. Hazır mısın? Hangisi için hazırsın? Onlar hazırdılar ve yakaladılar. Tarih, hayıflananları yazmadı, yazmayacak. Sen tarihi yazmak istemez ve o an için hazır olmazsan, senin için kim yazar? Kimse. O zaman haydi kalk ve yap!

Kendi hikâyeni yazmaya hazır mısın?

Tarihi sen yazmaya hazır mısın?

Emre Tilev

16 Nisan 1971’de Ankara’da doğdu. Çocukken futbol maçları anlatımından etkilendi. 1982 yılında bir trafik polis aracının çarpması sonucu pelvis kemikleri kırıldı ve yatağa bağlı 4 aylık bir süreç yaşadı. Bu dönemde çok gazete okuyan ve özellikle gazetelerin spor sayfalarını kesme işine girişen Tilev bu alışkanlığını hala sürdürüyor. Lisedeyken maç anlatımına daha da merak saldı. İzmir’de yer alan yerel küçük dergilere yazılar yazdı. Pidecilik, oyuncak satıcılığı, bakkal çıraklığı, oto kaporta ve boyacılık dahil yaz tatillerinde farklı işlerde çalıştı.

1994’te Show TV ekranlarında televizyon spikerliğine başladı. 1995’te Cine 5 televizyonunda Türkiye televizyon tarihinin ilk Formula 1 yarışlarını anlatmaya başladı. 1996’de Süpersport kurulumunda ve Cine 5 spor yayınlarının şekillenmesinde yer aldı. 1996’de Efes Pilsen ile Koraç Kupası Belgeseli’ni hazırladı. 1997’de Japonya’da en iyi Formula 1 anlatıcısı seçildi. 2000’de Avrupa şampiyonasını Türk millî takımı ile yerinden izledi, 45 gün yayın yaptı. 2000’de Galatasaray’ın tüm UEFA kupası maçlarını yerinden izledi; Show Radyo’ya anlattı. 2004’te ATV KANAL 1’e geçti. 2006’de Dünya Kupası’nı yerinden 45 gün izledi ve maç anlatımları yaptı. 2006’de Kanal D televizyonuna dönüp İlker Yasin ile çalışmaya başladı. 2008’de ve 2009’da Şampiyonlar Ligi maçları anlattı. 2009’da D Smart kurulumunda yer aldı. 2011’de CNN TÜRK ekranlarında yer almaya başladı ve Türkiye Formula 1 yarışlarını anlattı

Bugün halen Arel Üniversitesi’nde 6 yıldır devam eden öğretim görevlisi unvanıyla akademik kariyerini sürdürmektedir. Marmara Üniversitesi’nde doktora programında çalışmalar yapan Tilev aynı zamanda değişik pek çok üniversitede NLP-İLETİŞİM SANATLARI-DÜZGÜN KONUŞMA TEKNİKLERİ-SUNUM TEKNİKLERİ adı altında dersler vermektedir. Türkiye’nin üst düzeydeki firmalarının yöneticileri için YÖNETİM VE İLETİŞİM-LİDERLİK-MODERN DÜNYA derslerine de devam etmektedir. Tilev aynı zamanda İLETİŞİM METOTLARI, DİKSİYON-FONETİK, RADYO VE TELEVİZYON SPİKERLİĞİ VE MAÇ ANLATIM TEKNİKLERİ üzerine değişik üniversite ve belediyelerin açtığı programlarda ders vermektedir.

Ödülleri:

1995 Marmara Üniversitesi Birincilik Ödülü (Yılın Spikeri)

1998 Maltepe Üniversitesi Birincilik Ödülü (Yılın Spikeri)

2004 Yıldız Üniversitesi Birincilik Ödülü (Yılın Spikeri)

2007 Arel Üniversitesi Birincilik Ödülü (Yılın Spikeri)

2008 UEFA İnternet Sitesi En Farklı Anlatım (Yılın Spikeri)

2012 Anabilim Koleji Birincilik Ödülü (Yılın Spikeri)

2012 Okyanus Koleji Birincilik Ödülü (Yılın Spikeri)

edebiyathaber.net (8 Kasım 2017)

Yorum yapın