Dünyada bir ilk: ICO ile kitap satışı gerçekleştiriliyor

Haziran 18, 2018

Dünyada bir ilk: ICO ile kitap satışı gerçekleştiriliyor

Kripto Para Haber’den Özgün Çağlar Deniz’in haberine göre, İlk Para Teklifi, Initial Coin Offering veya ICO adıyla bildiğimiz fon toplama yöntemi, tarihte ilk kez bir kitabın satışı için kullanılıyor. Peki ICO ile kitap satışı nasıl gerçekleştiriliyor?

ICO ile kitap satışı dünyada bir ilk

Gezi yazarı Matthew Kepnes, sosyal medya kanalları aracılığıyla Nomadic Mett takma adıyla yaptığı açıklamada yeni kitabının satışı için ilginç bir yönteme başvurduğunu açıkladı. ICO ile fon toplayan Kepnes, 6-20 Haziran tarihleri arasında ICO’nun aktif olacağını belirtti.

1000 adet basılan kitap için 10 bin dolar olarak belirlenen hard cap, her bir kitabın 10 dolar olduğunu gösteriyor. ICO’nun bitimine 9 gün kaldı ve kitapların %10’dan fazlası şimdiden sipariş edildi.

Kitap ICO’su, okuyuculara daha ucuz bir hizmet sunmuyor

“Gezgin Matt”, kitaplarının çoğunu Amazon’da yayınlayarak satan başarılı bir seyahat yazarı. “Backpacker’s Guide to Europe” adlı yeni kitabının Publica’ya özel olduğuna dair bir işaret yok. Yazar ayrıca, takip eden bir ICO’da Publica aracılığıyla mevcut 1000 kitabı artırma hakkına da sahip.

Yazarın kitabının Amazon’daki fiyatı 7-13 dolar arasında değişiyor. Dolayısıyla, bu “Kitap ICO’su”, okuyuculara Publica aracılığıyla daha ucuz bir kitap sunmuyor. ICO yatırımcıları için temel fayda, kitabı Publica’nın e-okuyucusunda okumak için aldıkları tokenın tamamen aktarılabilir olması.

ICO’ya doğrudan yatırım yapmak için Android şart

E-kitap dağıtmanın benzersiz bir yolu da böylelike yaratılmış oldu. Android ve iOS için bir e-okuyucu, uygulamaya yerleştirilmiş bir kripto cüzdanı ile kullanılabiliyor. Fakat yalnızca Android uygulaması okuyucuların doğrudan ICO’ya yatırım yapmalarına izin veriyor.

iOS kullanıcılarının, Apple tarafından kripto para kullanımıyla ilgili bir kısıtlama nedeniyle uygulamaya Metamask gibi web tabanlı bir cüzdanı eşleştirmeleri gerekiyor.

edebiyathaber.net (18 Haziran 2018)

Yorum yapın