Dünyaca ünlü çizer Guridi’nin yeni kitabı Küsurat Çocuk’ta

Kasım 30, 2021

Dünyaca ünlü çizer Guridi’nin yeni kitabı Küsurat Çocuk’ta

Luis Amavisca’nın yazdığı, Guridi’nin çizdiği “Su Yok Ekmek Yok”, 4 ve üzeri yaş grubu için Elif Nihan Akbaş çevirisiyle Küsurat Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Küsurat Çocuk’un ikinci kitabı dünyanın bir diğer ucundan geliyor!

Ödüllü yazar Luis Amavisca ile yetmişten fazla çocuk kitabında çizgisi bulunan dünyaca ünlü çizer Guridi’nin imzasını taşıyan yepyeni bir hikâye Su Yok Ekmek Yok, sınırları aşan bir dayanışma öyküsü!

Dikenli tellerle ayrılmış bir bölge. Tellerin ardında yaşayan iki grup insan. Bir grubun suyu, diğerinin ekmeği bol… Fakat kaynaklarını birbirleriyle paylaşmakta pek de hevesli değiller koca koca yetişkinler. Peki, bu bölgeye her iki kaynağa da sahip olmayan başka bir grup gelirse ne olur?

Dış dünyayı yavaş yavaş keşfeden çocuklara, barış, eşitlik, sınırlar ve mültecilik gibi soyut kavramları anlatmak her zaman çok kolay değildir. Su Yok Ekmek Yok basit ve sade kurgusu, çarpıcı çizimleriyle çocukların anlam dünyalarında bu kavramlara yepyeni bir parantez aralıyor. Yeryüzünün herkes için olduğunu, barışı ve paylaşmayı anlatan, basit ama güçlü kurgusuyla kendine çeken hikâye Su Yok Ekmek Yok, dikenli telleri olmayan bir dünyanın hayalini kurduruyor

Luis Amavisca

Eşitlik, dayanışma, çevre bilinci ve şiddetsizlik konularında çocuklar için hikâyeler üreten ünlü İspanyol yazar ve sanatçı. Bam Bam! Ay’a Bir Şey Oluyor adlı kitabıyla International Latino Book Awards En İlham Verici Çocuk Kitabı dalında ikincilik ödülü kazandı.

Guridi

Tasarım çalışmalarına 1995 yılında, İspanya’nın Sevilla şehrinde başladı. Yetmişten fazla kitabı bulunan sanatçı, hem ülkesinde hem de yurtdışında çocuk edebiyatında oldukça geniş bir okur kitlesine sahip. Kitapları Amerika, Fransa, İtalya ve Almanya’da yayımlandı.

“Burada yeterince suyumuz yok. Bize biraz su verir misiniz lütfen?”

“Üzgünüm, su bizim.”

edebiyathaber.net (30 Kasım 2021)

Yorum yapın