“Dünden Bugüne Türkiye Modernizmi Üzerine Bir Bakış” dersleri başlıyor

Kasım 2, 2018

“Dünden Bugüne Türkiye Modernizmi Üzerine Bir Bakış” dersleri başlıyor

Dr. Dilek Karaaziz Şener ile “Dünden Bugüne Türkiye Modernizmi Üzerine Bir Bakış” dersleri 4 Kasım’da başlıyor.

Türkiye Modernizmini daha iyi yorumlamak için Türkiye Sanat Tarihi sürecini sadece sanatsal dinamikler ve sanatçılar ile değil, sosyal, ekonomik, politik, yönetim sistemleri ve diğer farklı dinamikler çerçevesinden okuyarak bütünü anlamaya çalışılacak. 19. yüzyılın ikinci yarısından başlayarak Osmanlı ve Türkiye modernleşmesiyle beraber bugün ülkemizde var olan sanat ortamını daha iyi anlayabilmek için, 19. ve 20. yüzyıllarda Avrupa’nın yaşadığı dönüşüm sürecinin Türkiye’deki yansımalarını, özellikle sanat ortamı üzerindeki etkilerini kitap, konuyla ilgili makaleler, araştırmalar ve görsel sunumlarla destekleyerek, katılımcılarla birlikte tartışma ve yorumlara açık aktif bir ders anlatım süreci düşünülmekte.

6 hafta sürecek eğitimde, Dr. Dilek Karaaziz Şener ile  “Dünyayı sanat kurtaracak” görüşüne dair tartışmalara kendi çemberini eklemek amacıyla seminer süresince güncel yayınlar ışığında yapılacak okumalar, önerilecek tüm yeni çıkan kitaplar eşliğinde konuşmak, tartışmak ve düşünmek öngörülüyor.

Müze Evliyagil’de Beral Madra küratörlüğünde Türkiye Modernizmini merkezine alan “Düşünme İkonları: İmgeler ve Metinler” sergisinin tam kalbinde gerçekleşecek olan seminer dizisi, eserlerle etkili bir temas halinde ilerlemeyi sağlayacak.

Tarih : 4, 11, 18, 25 Kasım – 2, 9 Aralık 2018
Süre : Haftada bir gün / Pazar günleri / Saat : 12.00 – 15.00
Ücret : Tüm Program 620 tl / Tek Ders Giriş : 115 tl
Mekan : Müze Evliyagil

Eğitime Ön Kayıt yaptırmak için>>>

Kayıt ve detaylı bilgi için :
www.ders101.com
Esra Arıkan
0532 374 18 46

edebiyathaber.net (2 Kasım 2018)

Yorum yapın