Doğan Kitap’tan 100. Yıl’da çağrı: Cumhuriyet’e Mektubumuz Var

Nisan 28, 2023

Doğan Kitap’tan 100. Yıl’da çağrı: Cumhuriyet’e Mektubumuz Var

Doğan Kitap, Cumhuriyet’in 100. Yılı için bir kitapta toplanacak mektuplar yazma çağrısı yapıyor:

Doğan Kitap olarak, 100. yaşında ulusun Cumhuriyet’e sesleneceği ve ona olan sevgisini dile getirebileceği bir projeyi hayata geçiriyoruz: Cumhuriyet’e Mektuplar. “Ulus, Cumhuriyet’ine sesleniyor” sloganıyla başlattığımız bu proje kapsamında herkesi klavye başına oturup yazmaya davet ediyoruz. Bu platformda herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin anlamı, başardıkları, ona duyduğumuz bağlılık, kurucu kadrolara duyduğumuz gönül borcu, hayal ettiğimiz gelecek gibi konularda serbestçe yazıp toplumla paylaşabilecek.

Böylece Cumhuriyet’in çoğulcu ruhuna uygun olarak her yaştan, her kesimden insanın Cumhuriyet’e söylemek istedikleri internet bünyesinde buluşacak, bu proje için hazırlanan özel sitede herkesin ulaşımına açık olacak. Ayrıca bu paylaşımlardan derleyeceğimiz, 100. Yıl coşkusunu belki de sonraki nesillere güzel bir anı ya da kaynak olarak bırakabileceğimiz bir kitabı da Cumhuriyet’e armağan etmeyi hedefliyoruz.

Bütün enkazları birlikte kaldırıp, dayanışma ve özveriyle Cumhuriyet’in coşkusunu çoğaltmak için, “söz”ünüzü istiyoruz.

Cumhuriyet’e 100. Yılı’nda söylemek istediklerinizi, 1000 karakter ile sınırlı olmak üzere cumhuriyetemektuplar.com adresine yazabilirsiniz. Burada yazılanları yıl boyunca herkes görüp okuyabilecek. Yılın sonunda, seçilecek yazılardan Cumhuriyet’e Mektuplar kitabı ortaya çıkacak. Herkesi bu açık platforma ve kitaba katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Zor zamanlardan geçiyoruz ve bu zor zamanları geçirmek ve Cumhuriyet’in 100. Yılını karşılamak için gerçek bir kolektif bilince ve coşkuya ihtiyacımız var. Bu proje, bu kolektif bilincin hayata geçmesi olacak. Bu yüzden desteğiniz içinde bulunduğumuz bu dönemde toplum açısından gerçek bir moral kaynağı ve dayanışma anlamına da gelecek.

Katılmak için>>>

edebiyathaber.net (28 Nisan 2023)

Yorum yapın