Diyarbakır Sanat Merkezi arşivi erişime açıldı

Mayıs 10, 2023

Diyarbakır Sanat Merkezi arşivi erişime açıldı

2002’den bu yana Diyarbakır’ın kültür sanat hayatının canlanması ve şehirdeki sanatsal üretimlerin desteklenmesi amacıyla faaliyet gösteren Diyarbakır Sanat Merkezi arşivini herkesin erişimine açtı.

Web sitesini yenileme çalışmaları esnasında DSM arşivindeki görsel malzemeler ve metinler yeniden gözden geçirildi. Araştırmacılar ve kullanıcıların; yıl, disiplin ve etkinlik türüne göre arama yapabileceği filtreler aracılığıyla içeriğe kolayca ulaşabilmelerini sağlayan bir yapı oluşturuldu. Artık arşivden öne çıkan etkinliklerin yanı sıra DSM tarihi boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin tam listesi, mekânları, tarihleri, katılımcı ve konuşmacı bilgileri, program ve afişlerini de görmek mümkün. Yeni web sitesi arşiv ağırlıklı yapısının yanı sıra güncel etkinliklerin de takip edilebileceği bir formatta tasarlandı. 

İlk 10 yıllık dönemde yoğun aylık programlarıyla şehrin özlem duyduğu kültürel canlılığa önemli ölçüde katkı sunan, takip eden yıllarda ise yerel yönetimler, hak temelli sivil toplum kuruluşları ve sanatçılarla geliştirdiği uzun soluklu projeler sayesinde dayanışma ruhunu güçlendiren DSM, Diyarbakır’da farklı grupları birlikte düşünme, tartışma ve sanatı paylaşma amacıyla buluşturan bir köprü işlevi gördü. Edebiyattan sinemaya, güncel sanattan toplumsal düşünce ve sosyal bilimlere, müzikten tiyatroya birçok farklı disiplini kapsayan bine yakın sergi, söyleşi, atölye, gösterim ve performansa ev sahipliği yaptı.

Diyarbakır Sanat Merkezi’ne yönelik soru ve görüşler için [email protected] adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: BantMag (10 Mayıs 2023)

Yorum yapın