Dimitris Sotakis Türkiye’de

Mayıs 3, 2017

Dimitris Sotakis Türkiye’de

dimitri2011’de Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’ne değer görülen Yunan yazar Dimitris Sotakis, İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) 2017 kapsamında, Delidolu Yayınları işbirliğiyle Türkiye’deki okurlarıyla buluşacak.

Avrupalı edebiyat eleştirmenlerince çağının önemli yazarlarından bir olarak anılan Dimitris Sotakis 7, 8, 9 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da olacak ve Türkçede yeni yayımlanan romanı Bir Süpermarketin Hikâyesi’yle okurlarla bir araya gelecek.

Günümüz insanının kibrini, arzularını ve derin yalnızlığını ele aldığı son yapıtı Bir Süpermarketin Hikâyesi’nde çağdaş bir Robinson Crusoe anlatısı sunan Sotakis, sade ve güçlü anlatımıyla okurlarının karşısına çıkıyor.

Yunanistan’daki ekonomik krizin bireyler üzerinde yarattığı baskının ironik bir dille ele alındığı Soluğun Mucizesi isimli kitabından tanıdığımız Dimitris Sotakis, bu bağlamda İstanbul’da iki söyleşi ve bir imza etkinliği gerçekleştirecek.

7 Mayıs pazar günü 16.00-18.00 saatleri arasında Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde düzenlenecek imza gününde okurlarıyla buluşacak olan Sotakis, ilgi gören romanı Soluğun Mucizesi’nin yanı sıra, yeni romanı Bir Süpermarketin Hikâyesi’ni imzalayacak.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) 2017 kapsamında iki ayrı etkinlikte konuşmacı olacak yazar, 8 Mayıs pazartesi günü, Kuzguncuk’taki Nail Kitabevi’nde “Bedelli Özgürlük” başlıklı bir söyleşiye katılacak. Saat 15.00’te başlayacak ve Sedef İlgiç tarafından yönetilecek söyleşiye, Sotakis dışında Annabel Abbs ve Ayelet Gundar-Goshen katılacak. 9 Mayıs salı akşamı, Kadıköy’deki KargaArt’ta düzenlenecek bir başka etkinlikte ise Sotakis; Alek Popov, Annabel Abbs, Carsten Jensen ve Nermin Yıldırım ile birlikte, Elif Tanrıyar moderatörlüğünde, “Modern Zamanlarda Soluk Almak” üzerine söyleşecek. İngilizce gerçekleştirilecek etkinlikler süresince Türkçe ardıl çeviri hizmeti sunulacak.

DİMİTRİS SOTAKİS
1973’te Atina’da doğdu. Londra’da müzik eğitimi aldı. İlk romanı Ev 1997’de yayımlandı. Yeşil Kapı (2002) ve On Bir Erotik Ölüm (2004), Gürültü (2005) ve Mısır Adam (2007) başlıklı çalışmaları olumlu eleştiriler aldı, başka dillere çevrildi ve ödüller kazandı. Yazar, 2010’da Vincitore dell’ Athens Edebiyat Ödülü’nü, 2011’de de Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü’nü aldı. 2009 yılında yayımlanan Soluğun Mucizesi ise Sotakis’i çağının önemli yazarlarından biri haline getirdi.

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2017)

Yorum yapın