Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’nde son durum

Eylül 8, 2021

Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’nde son durum

Edebiyat Burada’nın haberine göre, Dil Derneği Yönetim Kurulu bu yıl şiir alanında vermeyi planladığı Ömer Asım Aksoy Ödülü’nün verilemeyeceğine dair şu açıklamayı yaptı:

“Yaşamı boyunca Dil Devrimine emek veren, 30 Ekim 1993’te yitirdiğimiz, Dilci Ömer Asım Aksoy’un devrimci düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak için Aksoy Ailesinin katkılarıyla düzenlenen Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, 1995’ten bu yana dönüşümlü olarak roman, öykü, şiir, deneme, çeviri dallarında verilmektedir.

Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülünün 2021’deki 89. Dil Bayramında bir “şiir” kitabına verileceği duyurulmuştu. Anıt Dilci Ömer Asım Aksoy’un adına yaraşan, Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmada başarı, yazınsal duyarlık ve değer aranan bu ödüle yaklaşık 20 yapıt aday oldu. Aday yapıtların şairleriyle yayınevlerinin ilgisine teşekkür ederiz. Ancak Hidayet Karakuş, Turgay Fişekçi, Haydar Ergülen, Metin Turan ve aile adına Sevgi Özel’den oluşan seçici kurul ödüle değer yapıt bulamamış, bu kararı oybirliği ile almıştır. Devrimci düşünceleri ve yapıtlarıyla gelecek kuşaklara örnek olan, Türkçeye verdiği emekle ekin yaşamımızı varsıllaştıran Ömer Asım Aksoy’u ölümünün 28. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz. Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, önümüzdeki yıl başka bir yazınsal dalda açılacaktır. En içten saygılarımızla.” 

edebiyathaber.net (8 Eylül 2021)

Yorum yapın