Dil Derneği Beşir Göğüş Ödülü, Kaan Elbingil’in

Şubat 19, 2022

Dil Derneği Beşir Göğüş Ödülü, Kaan Elbingil’in

Çocuk kitapları yazarı, opera sanatçısı Kaan Elbingil’in “Kardeş Mardeş Deme Bana!” adlı kitabı, Dil Derneği Beşir Göğüş 2022 Çocuk Romanı Ödülü’ne değer görüldü.  Ödülün bu yılki seçici kurulu; Prof. Dr. Ferhunde Öktem, Zekeriya Kaya, Mina Tansel, Seza Kutlar Aksoy ve Dilek Göğüş Ülgüray’dan oluşuyordu.

Kardeş Mardeş Deme Bana!“, 3 kitaplık “Berk” dizisiyle sevilen yazar Kaan Elbingil’in ilk çocuk romanı. Neşesi ve tasasıyla sevgi dolu bir aileyi anlatan kitap, paylaşmayı sevmeyen bir “tek çocuğun” ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan ailesinin hayata tutunmasını, sürpriz bir konuğun dönüştürücü etkisini dillendiriyor. Aile olmanın kan bağı gerektirmediğini, paylaşmanın ve dayanışmanın sihrini eğlenceli bir üslupla resmediyor.
 
Dil Derneği Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü, Dil Derneği’nin kurucu üyesi, dilci, eğitimci, yazar Beşir Göğüş’ün Dil Devrimi’ne, Türkçe’nin eğitim ve öğretimine verdiği emeği unutturmamak, düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenleniyor. Ödül, dönüşümlü olarak, Türkiye Türkçesi’yle ilgili bir çalışmaya ya da bir çocuk edebiyatı yapıtına veriliyor. 
 
Dil Derneği’nden yapılan açıklamada bu yılki ödüle ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi: “Ödül her yıl olduğu gibi Beşir Göğüş’ün doğum günü olan 12 Şubat 2022’de bir törenle veriliyordu; ancak hem salgın hem sağlık gibi zorunlu nedenlerle ödül töreni Mayıs 2022’ye ertelenmiştir. Törenle ilgili ayrıntılı bilgi daha sonra duyurulacak, yazar Kaan Elbingil’e ödülü Ankara’da sunulacaktır.”

edebiyathaber.net (19 Şubat 2022)

Yorum yapın