Dikkat çekici bir öykü kitabı: “Muhtelif Evhamlar Kitabı”

Temmuz 15, 2015

Dikkat çekici bir öykü kitabı: “Muhtelif Evhamlar Kitabı”

muhtelif-evhamlarÖmür İklim Demir’in öykülerinden oluşan “Muhtelif Evhamlar KitabıYapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Öykü’nün imkânlarını ve inceliklerini alçakgönüllü ama yetkin bir dille birleştiren Ömür İklim Demir, ilk kitabı olan Muhtelif Evhamlar Kitabı’nda, “anlatsan şiir olacak” o anları, birbiriyle bağlantılı on hikâyeyle sonsuza taşıyor.

Ömür İklim Demir’in öykülerinde, günlük yaşamın ve zorunlu ya da gönüllü temasların var oluşu lime lime eden “kurumsallığı” içinde huzursuzca çırpınan, muhtelif kuruntularla yontulan ve kalbini yalnızlıkla terbiye eden insanlar var; şu ya da bu mekânda, bugün ya da dün, öyle ya da böyle, birbirini ıskalayan insanlar: Çekirdek ailelerin yemek masalarındaki çatal-bıçak sessizliğinden aşktan başka her şeye dokunan kadın erkek ilişiklerine, toplumsal-kişisel trajedilerin hayatı “o âna” kilitleyen çaresizliğinden karanlık ofislerin ruhları uyuştura uyuştura eskiten “dokuz-altı” mecburiyetine…

Ömür İklim Demir, 1980’de Adana’da doğdu. Tarsus’ta büyüdü. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yedi yıl ceza avukatı, üç yıl da reklam yazarı olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında çeşitli fanzinlerde ve teknoloji dergilerinde yazarlık yaptı. İlk öyküsü 2010’da Varlık’ta yayımlandı.

edebiyathaber.net (15 Temmuz 2015)

Yorum yapın