Dijital arkeoloji dergisi Arkeo Duvar kitaplaştırıldı

Ekim 25, 2022

Dijital arkeoloji dergisi Arkeo Duvar kitaplaştırıldı

2 aylık periyotlarla yayınlanan dijital arkeoloji dergisi Arkeo Duvar kitaplaştırıldı. Dergi, arkeolojik kazı ve çalışmalardan elde edilen verileri bugünün gerçekleriyle birlikte ele alıyor.

Gazete Duvar çatısı altında yayın hayatına başlayan Arkeo Duvar’ da yayınlanan yazılar, Sakin Kitap tarafından kitaplaştırıldı. Gazete Duvar’ın kağıda basılı ilk içeriği olan Arkeo Duvar’ın birinci kitabında “Neden Savaştık? Nasıl Barıştık?”, “Salgın Hiç Bitmedi!”, “Deprem: Yıkan ve Kuran” başlıkları yer alıyor.

Arkeo Duvar, “Beslenmenin Tarihi”, “İyi Arkeoloji”, “Yazıtların Dili”, “Bu Resim Hakkında Konuşalım”, “Zaman İçinde Müzik”, ”Söylence” ve “Arkeo Kitap” gibi kalıcı köşelerini farklı bir bakış açısıyla okurlara sunarken, aynı zamanda geçmişten günümüze arkeolojik kazı ve çalışmalardan elde edilen verileri bugünün gerçekleriyle
birlikte ele alıyor.

Sakin Kitap iş birliği ile yayınlanan kitabın arka kapağında yer alan ifadeler şöyle:

Basit yalanların büyük mitlere ve kutsal efsanelere dönüştürülmeye çalışıldığı böylesi zamanlarda, eskinin kadim bilgisini günümüze ulaştırmayı amaçlayan Arkeo Duvar, bu toprakların binlerce yıllık tecrübesini kitaplara döküyor.

Nice medeniyetleri bozan, yıkan ve yeniden kuran “Savaş, Salgın ve Deprem” kıymetli bilim ve düşün insanlarının farklı birikim ve bakış açılarıyla bu kitapta toplandı. 

Kaynak: GazeteDuvaR (25 Ekim 2022)

Yorum yapın