Deniz Yüce Başarır ile “Ben Okurum” buluşmaları Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’yle devam ediyor

Şubat 8, 2024

Deniz Yüce Başarır ile “Ben Okurum” buluşmaları Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’yle devam ediyor

Deniz Yüce Başarır, çok sevilen podcast serisi “Ben Okurum”un beşinci sezonunda, podcast’inin yanı sıra sosyal video platformu gather-in’deki çevrimiçi mekânı “Ben Okurumda dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Başarır’ın, dinleyicileriyle çevrimiçi ortamda bir araya gelerek hep birlikte kitaplar üzerine konuşmak amacıyla açtığı BenOkurum adlı mekândaki ikinci buluşma 12 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00’de gerçekleşecek. Deniz Yüce Başarır ve kitapseverler, bu defa Çek asıllı Fransız yazar Milan Kundera’nın en sevilen romanı Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’ni masaya yatıracaklar. Bu eğlenceli kitap sohbeti için biletler, gatherin.life/place/ben-okurum adresinde!

Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarırstorytel.tr sponsorluğunda hazırladığı “Ben Okurum” adlı podcast serisinin her bölümünde farklı bir konukla birlikte farklı bir kitaba odaklanıyor. Türkiye’nin en uzun soluklu kültür-sanat podcast serileri arasında yerini alan “Ben Okurum”, beşinci sezonunda StorytelSpotify,  Apple Podcasts başta olmak üzere podcast dinlenebilen tüm kanallarda ve kendi YouTube kanalında sohbetle bilgiyi buluşturmaya devam ederken biryandan da dinleyicilerini çevrimiçi buluşmalarda bir araya getiriyor.

Çevrimiçi mekânlardan oluşan ve her geçen gün büyüyen sosyal video platformu gather-in’de “Ben Okurum” müdavimleri için bir mekân açan Deniz Yüce Başarır, bu defa dinleyicilerini konuk alıyor ve seçtiği kitabı onlarla masaya yatırıyor. 12 Şubat 2024 Pazartesi akşamı saat 20.00’de gather-in platformundaki Ben Okurum mekânında gerçekleşecek ikinci buluşmada Başarır ve dinleyicileri, bu kez Çek asıllı Fransız yazar Milan Kundera’nın en sevilen romanı Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’ne odaklanacaklar. Aşk, tutku, çağdaş Don Juanlar, erkeklik halleri, kadınlık durumlarının da konuşulacağı sohbet, romanın, Philip Kaufman’ın yönetmenliğindeki çok sevilen sinema uyarlamasına da uzanırken katılımcılara Prag Baharı’nın kısa süren ılık esintisini, ardından gelen keskin soğuğu hissettirecek. gatherin.life adresi üzerinden kolayca üye olunabilen platformdaki buluşmanın biletleri gatherin.life/place/ben-okurum adresinden temin edilebilir.

“BEN OKURUM” HAKKINDA

Değişen medya düzeninde podcast’ler gün geçtikçe önem kazanıyor. Tüm dünyada sayısı hızla artan bu yeni mecra için Türkiye’de de durum farklı değil. Çoğunlukla sohbet yada monolog ağırlıklı podcast’lerin arasında, nadir de olsa tematik yapımlar da ortaya çıkıyor. Türkiye’nin en deneyimli yayıncılarından Deniz Yüce Başarır’ın imzasını taşıyan “Ben Okurum” adlı podcast de bu nadir yapımlardan biri. “Ben Okurum”un her bölümünde farklı bir kitaba odaklanan Başarır, kitabın ona hissettirdiklerini anlatırken, yazarıyla ilgili anahtar niteliğinde bilgiler vermeyi de ihmal etmiyor. Her bölümüne farklı bir ismin konuk olduğu “Ben Okurum”u bir arkadaş sohbeti gibi dinlemek de mümkün; kitaplar hakkında konuşan, tartışan, kitap sevgisini paylaşan dostların muhabbeti olarak… Ancak bu sohbetle sınırlı kalmayan podcast, söz konusu kitaptan alıntıları ve Deniz Yüce Başarır’ın kitapla ilgili bilgileri, kendi fikirlerini, yaşanmışlıklarını paylaştığı metinleri de kitap meraklılarına sunuyor. Birbirini tamamlayan, ustalıkla bir araya getirilmiş bu üç parçalı yapısı, “Ben Okurum”u diğer podcast’lerden ayıran en önemli özelliklerinden biri.

DENİZ YÜCE BAŞARIR HAKKINDA

Psikoloji okudu. Seslendirme sanatçılığı, çevirmenlik, televizyon programcılığı ve sunuculuğu yaptıktan sonra 2003 yılında editör olarak Doğan Kitap’ta yayıncılığa başladı. 2017 yılında yayın direktörüyken yayınevinden ayrıldı; aynı yıl genel yayın yönetmeni olarak hep kitap’ın kurucu ekibinde yer aldı. Mart 2019’da bu görevinden de ayrılan Başarır, şu günlerde Storytel’de birçok kitabın sesi olarak ve “Ben Okurum” adlı podcast’iyle dinleyicilerle buluşuyor. Başarır’ın, babası ve Kent Oyuncuları’nın kurucularından usta tiyatro adamı Kâmran Yüce’nin arşivine dayanarak kaleme aldığı Perde Kapanmasa Görecektiniz, Kâmran Yüce’nin Arşivinden Kent Oyuncuları’nın Kuruluş Hikâyesi (1959-1986)vadlı kitabı Ekim 2021’de okurlarla buluştu.2023 yılında da, “Elim Kalem de Tutar Kadeh de” adlı podcast serisine imza attı. Yakında ikinci sezonu başlayacak olan podcast, genç kuşak kadın yazarlarla edebiyat, yaratım süreçleri ve Türkiye’de kadın olmak konuları üzerine sohbetlerden oluşuyor.

gather-in HAKKINDA

gather-in arkadaşlarınızla birlikte online olarak sosyalleşebileceğiniz, kendi buluşmalarınızı yaratabileceğiniz, yeni arkadaşlıklar ve güzel tesadüflerle temas edebileceğiniz, diğer video konferans ortamlarına benzemeyen bir deneyim. Özü; insanları bir araya getirmeyi seven, sırf bunun için yazılım yaratan ve yetinmeyip bir de bu yazılım içine kendine has bir konsept yerleştiren bir ortam.

edebiyathaber.net (8 Şubat 2024)

Yorum yapın