Dedektiflik serisinin ikinci kitabı “Bay Jaromir ve Usta Hırsız” raflarda

Ağustos 22, 2016

Dedektiflik serisinin ikinci kitabı “Bay Jaromir ve Usta Hırsız” raflarda

bay_jaromir_ve_usta_hirsiz_kapak.inddHeinz Janisch’in dedektiflik serisinin ikinci kitabı “Bay Jaromir ve Usta Hırsız”, Genç Osman Yavaş çevirisiyle 9 yaş ve üstü çocuklar için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Avusturya’nın en önemli çocuk kitabı yazarlarından Heinz Janisch’in kaleminden bir dizi heyecanlı dedektiflik hikâyesi genç okurlarla buluşmaya devam ediyor.

Dedektiflik mesleğini ilerleyen yaşına rağmen tüm heyecanıyla sürdüren Lord Huber ve onun profesyonel hayatının en büyük destekçisi ve sadık dostu Bay Jaromir’le çözülmeyi bekleyen bir dizi iştah açıcı hırsızlık olayının peşine düşmeye hazır mısınız? Heyecan ikinci kitap Bay Jaromir ve Usta Hırsız’la hız kesmeden devam ediyor.

Lord Huber ve asistanı Bay Jaromir bu kez ses getiren bir hırsızlık olayını çözmek üzere Viyana’ya çağrılırlar. Şehrin en büyük müzelerinin birinden, gizemli bir şekilde ünlü bir tablo çalınmıştır. Üstelik bina son derece güvenli ve iyi korunuyor olmasına rağmen… Sıra dışı ikili, kısa zamanda onları Tuna Nehri’nin kıyısındaki şehri altüst etmek zorunda bırakan izlere rastlarlar.

Bay Jaromir’in yeni macerasında çalınan meşhur tablonun sırrını keşfetmekle kalmayacak, büyüleyici şehir Viyana’yı gözlerinizle görmüş kadar olacaksınız!

Heinz Janisch 1989’dan beri çocuklar için yazan ve üretkenliğiyle dikkat çeken Avusturya’nın en önemli çocuk kitabı yazarlarındandır. Resimli kitaplarının yanı sıra şiir ve öyküler de kaleme alan Janisch’in bugüne kadar yapıtları yirmiden fazla dile çevrildi. “Bologna Ragazzi Award” ve “Austrian State Prize for Children’s Poetry” gibi önemli ödüllere değer görülen birçok kitabı bulunuyor. Aynı zamanda Avustralyalı televizyon kanalı ORF’de çalışıyor. Burgenland’da ve Viyana’da yaşıyor.  Yazarın Bay Jaromir ve Çalınan Elmaslar ile Bay Jaromir ve Usta Hırsız adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

“’Şunu dinleyin!’ dedi Lord Huber gazetenin üzerine iyice eğilerek.

‘Viyana’daki müzelerin birinden meşhur bir tablo çalındı.

Paha biçilmez tablo nasıl çalındı?

Alarm çalmadı. Polis çıkmazda.’”

edebiyathaber.net (22 Ağustos 2016)

Yorum yapın