CreativeMornings İstanbul Latife Tekin’i Ağırlıyor

Ocak 21, 2019

CreativeMornings İstanbul Latife Tekin’i Ağırlıyor

CreativeMornings İstanbul’da Ocak ayı teması Sürreal’inde Latife Tekin’i ağırlayacak. 

Dünyada 180 şehirde eş zamanlı gerçekleştirilen, her ayın son cuma günü sabah kahvaltısı ile başlayıp sohbet ile devam eden alternatif bir buluşma etkinliği CreativeMornings’in İstanbul ayağı 2015 yılından beri ATÖLYE tarafından düzenleniyor.

Her ay CreativeMornings’in dünyadaki farklı bir ev sahibinin önerisi ile seçilen tema çerçevesinde, farklı disipinlerden, alanlardan ve geçmişlerden konukların ağırlandığı CreativeMornings’te bugüne kadar gelenek, yeniden başlangıç, dürüstlük, zanaat gibi farklı temalar üzerine konuşmalar gerçekleştirdik. Aralarında Nasuh Mahruki, Batuhan Aydagül, Levent Erden, Bülent Somay, Kaan Sezyum, Mercan Dede, Deniz Ova, Simay Dinç, Baybars Örsek ve Cemre Narin gibi birçok önemli isim olan konukları ağırladık.

Bu ay gerçekleşecek CreativeMornings’in teması ise Brüksel tarafından “sürreal” olarak belirlendi. Frida Kahlo ve Salvador Dali gibi sürrealist sanatçıların eserlerine baktığımız zaman hem tanıdık hem de başka dünyadanmış gibi hislere kapılırız. Sanatçılar, gelenekselliğin zincirlerinden kurtularak, bilinç altının derinliklerine inmek için epey çaba gösterdiler. Bugün, herhangi bir metinde, yazıda, seste ve beklenmedik anlarda bu hislerin farkına varabiliyoruz.

CreativeMornings İstanbul, Ocak ayında “sürreal” teması ile gerçekleşecek ilk etkinliğinde yazar Latife Tekin’i ağırlıyor. Romanlarında yer verdiği mistik ve fantastik ayrıntılar ile gerçek kişi ve durumları gerçeküstü kavramlarla harmanlayan Latife Tekin ile son kitapları ve eserlerinde sıklıkla gördüğümüz gerçek üstü yaklaşımları hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştireceğiz.

Etkinlik Bilgileri:
Tarih: 25 Ocak Cuma
Saat: 09.00 – 10.30
Yer: ATÖLYE, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Silahşör Cad. Birahane Sok. No: 1 – Şişli

CreativeMornings İstanbul’u takip edin!

https://creativemornings.com/cities/ist

https://www.instagram.com/cm_istanbul/

https://twitter.com/CM_Istanbul https://www.facebook.com/creativemorningsistanbul

edebiyathaber.net (21 Ocak 2019)

Yorum yapın