Çocuklar için yeni bir etkinlik: Kağıt Kıvırma Sanatı

Haziran 15, 2017

Çocuklar için yeni bir etkinlik: Kağıt Kıvırma Sanatı

Çocuklar, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde Kağıt Kıvırma Sanatı (Quilling) ile tanışacak. Satranç Müzesi Tasarım Atölyesi’nde ilki 17 Haziran’da Babalar Günü’ne özel bir programla başlayacak etkinlikte çocuklar, her hafta Cuma-Cumartesi günleri hayal güçlerini tasarım kağıtlarına aktaracaklar.

“Benim KALE Babam” diyerek 17 Haziran Cumartesi günü 14.00-15.30 saatleri arasında atölye çalışmasına katılacak çocuklar, kağıt kıvırma sanatını öğrenecek ve kendi tasarladıkları hediyelerini babaları için yaparken keyifli vakit geçirecek.

Birbirinden renkli ve özgün programlarla başkent Ankara’nın kültür- sanat etkinliklerinin adreslerinden biri olan Satranç Müzesi, bu kez de kağıt kıvırma olarak bilinen Quilling ile aileleri bir araya getirecek. Yıl boyunca çeşitli konserlere, seminerlere, eğitimlere, dinleti ve sohbetlere ev sahipliği yapan Satranç Müzesi, yaz dönemi ile beraber hem öğretici hem de eğlenceli bir etkinliğe imza atıyor. Quilling sanatı eğitmenleri olan Serpil ve Hakan Diri çifti, başkentli çocukları babalarına kendi özgün hediyelerini hazırlamak için Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’ne davet ediyor.

Quilling Atölyeleri, bayram tatilinden sonra da her hafta Cuma ve Cumartesi günleri 14.00 – 15.30 saatleri arasında Satranç Müzesi’nde devam edecek. 5-7 ile 7-12 yaş gruplarına yönelik yapılacak atölyelerde parmak bebek (baby finger) şeklinde değişik satranç taşları da yapılacak.

Quilling sanatı nedir?

Quilling (kağıt telkâri); kağıtların ince şeritler halinde belirli ölçülerde kesilmesi ve özel aletler ile kıvrılması ile yapılan bir el sanatı.

15’inci yüzyılda kağıdın bulunuşu ile birlikte Fransa’da ve İtalya’da kitap kapaklarından elde edilen ince kağıt şeritleri dolayıp panolar hazırlanarak el sanatının ilk örnekleri elde edildi.

Özellikle çocuklar için oldukça yararlı olan el sanatı, kâğıdı tanıma, kendi zevklerine göre renkleri bir araya getirme ve yuvarlama, kıvırma işlemlerinde dikkat toplayıcı olması yanında hayal güçlerini geliştirmede, okul öncesi eğitime de katkı sağlıyor.

edebiyathaber.net (15 Haziran 2017)

Yorum yapın