Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi’nin Şubat sayısı yayımlandı

Şubat 6, 2024

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi’nin Şubat sayısı yayımlandı

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi’nin Şubat sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Bizimle dans eder misiniz?

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi Şubat sayısı baş yazısını bu soruyla açıyor. Valery’nin “Düzyazı yürümekse, şiir dans etmektedir” sözünden yola çıkarak yine şiir ile hayat, devinim ve mücadelenin kapısını aralıyor. Şiirin kız kardeşi öyküye, şiir öykü ilişkine ağırlık veriyor bu ay gazete. Baudelaire, Otto Rene Castillo, Sina Akyol, Salih Bolat, Metin Eloğlu, Orhan Veli gibi pek çok şairi okura sunarken, Hatay’da yaşayan yazar Hikmet Güzel ile depremi yıldönümünde anarken, deprem belleğini tazeliyor. Şubat sayısı şiire ilişkin haberler, gerçekleşmiş veya gerçekleşecek etkinlikler, bildiriler, söyleşiler; film, kitap, oyun önerileri genç şairlerden şiirler, bulmacalar, yemek tarifleri, fotoğraflar ve daha nicesi ile okurunu bekliyor!

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi Kimdir?

1 Ocak 2023’te yayın hayatına başlayan gazete, şiir dünyasını takip etmek, yaygınlaştırmak ve canlandırmak gibi amaçlarla; şiirsiz hayat, şiirsiz insan olamayacağını düşünen bir grup tarafından hayata geçirildi. Her ay düzenlediği etkinliklerle de insanları şiir ateşi etrafında bir araya getirmeye aracı olmaktadır. Türkiye’nin ve Avrupa’nın pek çok şehrinde temsilcilikleri bulunmaktadır.

Nerelerden ulaşabilirim?

(İstanbul içi)

Kadıköy/ Yeldeğirmeni: Manitu Kitabevi, Odessa Sahaf, Murat Kırtasiye, Recaizade Sokak, 64/1A (Çıngıraklı Sokak), Medusa Cafe// Bahariye: Mephisto Kitabevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi// Caferağa: Espas kitabevi// Mühürdar:İmge Kitabevi// Tellalzade Sokak: Antika Kitabevi (Yaykoop)// Kartal: Hasat Sanat Atölyesi// Beyoğlu: Mephisto// Bakırköy: Beyaz Adam Kitabevi// Beşiktaş: Mephisto Kitabevi

(Diğer şehirlerdeki temsilcilikler için iletişime geçiniz.)

İletişim:

E-Posta: [email protected]

edebiyathaber.net (6 Şubat 2024)

Yorum yapın