Çiğdem Sezer’den çocuklara şiirler: “Kahkaha Keki”

Mart 18, 2020

Çiğdem Sezer’den çocuklara şiirler: “Kahkaha Keki”

Çiğdem Sezer’in yazdığı, Sadi Güran’ın resimlediği “Kahkaha Keki”, 8 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Gökyüzünden yeryüzüne
şiirle örülsün dünyamız…

Edebiyatımızın saygın şiir ödüllerinin sahibi, usta yazar, şair Çiğdem Sezer, yeni şiir kitabında çocuksu hayalleri, sevinç ve dilekleri dillendiriyor. Evden sokağa, gökyüzünden kuşlara, ağaçlardan sözcüklerin kalbine uzanan şiirler, çocuklara ilham veriyor. Yaşamın çeşitli anlarına muzip ve sevecen bir yaklaşımla, masum bir yalınlıkla dokunan şiirler, çokrenkli, çokboyutlu imgeler yaratıyor. Küçük okurların, çevrelerindeki dünyaya ve canlılara gönül gözüyle yaklaşmaları için çocukluğun eşsiz duygularıyla dolu bir dünyanın kapılarını aralıyor. Sanatçı Sadi Güran’ın incelikli, özgün desenleriyle boyutlanan kitap, her yaştan okura şiirin önemini duyumsatacak sıcaklıkta.

Kitapta yer alan bazı şiirler: Beni Sen Büyüt Anne, Dünya Hepimizin Evi, Kahkaha Keki, Kendim Okuyabiliyorum, Baloncu Çocuk, Elma Ağacı, Elde Var Bulut, Ninemin Gözlükleri, Kahraman Babam, Sözcükler Renklidir, Sözcüklerin Gözleri Vardır, Sözcükler Yer Değiştirir...

Çiğdem Sezer, Trabzon’da doğdu, Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Hemşirelik ve öğretmenlik yaptı. Kıyı, Karşı, Çağdaş Türk Dili, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı. İlk şiir kitabı Kanadı Atlas Kuşlar ‘ın (1991) ardından, Çılgın Su ‘yla (1993) Dünya Kitap Dergisi Şiir Ödülü’nü, Bir Şehrin Hatıra Fotoğraflarından (1998) ile Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü, Dünya Tutulması (2005) ile 2006 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü ve Küçük Şeyler Mevsimi (2016) ile 2017 Dağlarca Şiir Ödülü’nü aldı. Edebiyatın farklı türlerinde eserler veren Sezer’in Alfabeden Kaçan Harfler (2014) adlı çocuk şiirleri kitabı Türkan Saylan Sanat Ödülü’ne, Juju Beni Unutma (2015) adlı çocuk romanı Kocaeli ODTÜ Okulları Çocuk Edebiyatı Ödülü’ne değer görüldü. Pek çok gençlik romanını Saklı Bahar (2017, ON8) ve Köprü Kitaplar koleksiyonunda yer alan Hayat Pastanesi (2017) izledi. Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) 2020 Onur Listesi’ne giren Kamyon Kafe (2018) adlı romanının ardından son şiir kitabı Kahkaha Keki  ‘ni (2020) de çocuklar için yazan Sezer, Ankara’da yaşıyor; bir kızı ve bir oğlu var.

Sadi Güran, 1978’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Serbest illüstratör olarak çalışan ve çocuk kitapları resimleyen sanatçı, Bant dergisinin kuruluşunda ve müzikli çizgi roman Netame gibi sıradışı projelerin ekiplerinde yer aldı. İstanbul, Paris, Berlin, Stockholm gibi kentlerde karma sergilere katılan, Günışığı Kitaplığı’nın çocuk şiirleri koleksiyonunu da resimleyen Güran, sık sık kişisel sergiler açtığı İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (18 Mart 2020)

Yorum yapın