Charles Bukowski’nin yayımlanmamış şiir ve mektupları kitap oluyor

Mart 25, 2015

Charles Bukowski’nin yayımlanmamış şiir ve mektupları kitap oluyor

Amerikalı yazar Charles Bukowski’nin bugüne dek yayımlanmamış şiir ve mektupları, üç kitaptan oluşacak bir antoloji serisi olarak yayımlanacak. Kitaplarda özellikle Bukowski’nin kedilere karşı sevgisi öne çıkacak.

Çizim: Alp İz

Canongate tarafından yayımlanacak üç kitabın ilki önümüzdeki temmuz ayında geliyor. Bukowski’nin yazma sanatı hakkında yazdığı mektuplardan oluşacak ilk kitabın ardından On Cats ismini taşıyan ikinci kitap yayımlanacak. On Cats isminden de anlaşılacağı üzere, Bukowski’nin kediler için yazdığı şiirlerden oluşuyor olacak. Yazdığı Bukowski biyografisiyle tanınan Howard Sounes, Bukowski’nin yaşı ilerledikçe kedilerle daha güçlü bir bağ kurduğunu ve evlerinde onlarca kedi beslediğini söylüyor.

Üç kitaplık serinin son kitabı da 2016 yılının şubatında yayınlanacak olan On Love ismini taşıyor. Yine Bukowski’nin bugüne dek yayımlanmamış mektup ve şiirlerinden oluşan On Love‘la Canongate’in bu üçlemesi sona erecek olsa da Howard Sounes’e göre gün yüzü görmemiş Bukowski yazılarının sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Charles Bukowski’nin ölmeden önce editörü John Martin’e yüzlerce çalışmasını bıraktığını belirten Sounes, Bukowski tarafından yazılmış binlerce mektup ve birçok şiir ve kısa hikayenin yayımlanmadan beklediğini söylüyor.

Kaynak: Bantmag (25 Mart 2015)

Yorum yapın